Mahlad, smuutid ja puuviljased taimeteed sisaldavad suurtes kogustes fosfor- ja sidrunhapet ning suhkrut. Selline kombinatsioon võib soodustada hammaste lagunemist ja ühtlasi muuta hambad kollasemaks, sest hambaemaili all olev hambaluu dentiin, mis on loomult kollakasvalge, paistab paremini välja.

Proovi: eelista mahla asemel juua vett ja vali võimalusel taimeteed, mis pole loomult väga magusad. Võid lisada suure suhkru- ja happesisaldusega jookidele lahjendamiseks vett.

2. Kiirustad hambapesuga

Happelised toidud ja joogid muudavad hambaemaili ajutiselt tundlikumaks, mis tähendab, et hambapesuga tasub pisut oodata. "Kui lähed hambaid pesema vahetult pärast söömist või joomist, võid nühkida happed veel tugevamalt hammastele ja kahjustada hambaemaili," ütleb doktor Uchenna Okoye Londoni hambakliinikust London Smiling Dental Group.

Proovi: oota pärast söömist ja joomist hambapesuga vähemalt tunnike.

3. Armastad kihisevaid jooke

Mõnusad mullid jookides tekivad tänu süsihappegaasile, mis lahustudes tekitab süsihapet, mis muudab hambad kahjustuste suhtes tundlikumaks. Kui joogile on veel lisatud suhkrut, võib tulemuseks olla "Prosecco naeratus", mis tähendab, et igemed võivad ajapikku hakata taanduma.

Proovi: lonksa kihiseva joogi vahele tavalist vett ja lase sellel suus natukene ringi käia. Pole paha mõte lonksude vahele ka näiteks juustu suupisteks ampsata, sest see on aluseline ja aitab hapet neutraliseerida.

Allikas: Red Online