Kuidas leida sobiv nibuneedi tegija?
Esimene reegel on kvaliteetse salongi leidmine. Palun ära astu sisse esimesse kohta, kus näed silti: „keha augustamine“. Tee võimalikule paigale põhjalik taustauuring. New Yorgi tätoveeringute ja neetide eksperdi TJ Cantwelli sõnul on kõige olulisem leida inimene, kelle kätesse end mugavalt usaldad. „Kui tunned end vähegi ebamugavalt, ei peaks sa oma keha augustada laskma,“ sõnab ta. Tegemist on siiski inimesega, kes kasutab ühel sinu keha kõige tundlikumal ja intiimsemal piirkonnal nõela, seega kontrolli, et tegemist on eksperdiga. Cantwell toonitab ka, et kõik kasutatavad töövahendid peaksid olema eelnevalt puhastatud ja nende pakendid avatud sinu ees.

Missugune protseduur välja näeb?
Mõned inimesed tunnevad end nõelte ja kummikinnaste läheduses mugavamalt kui teised. Spetsialistide sõnul on nibuneeti kõige mugavam teha, kui lamad selili. Kehakaunistuse tegija paneb kindad kätte ning desinfitseerib vahendid. Asjatundjate sõnul peaks neetide tegija olema samal ajal ka justkui meditatsiooniõpetaja, kes sind rahustab ning annab soovitusi, kuidas läbi valu hingata. Tegelik kehasse augu tegemine kestab väga lühikest aega. „Ütleme klientidele alati, et hinga sügavalt sisse ning seejärel aeglaselt välja. Selleks ajaks, kui nad välja hingama hakkavad, on ehe juba nende kehal,“ ütleb Cantwell.

Missugune ehe on parim?
Nibusid sobib kõige paremini kaunistama klassikaline sirge kujuga neet. Rõngakujuline ehe liigub liigselt ning aeglustab paranemisprotsessi. Väga harva kasutatakse niburõngana ka kergelt kaardus neeti, kuid üldiselt peaks see parimaks tulemuseks siiski sirge olema. Esialgne ehe on tavapärasest pikem, et paistetust arvesse võttes värskel augul paraneda lasta. Materjalide poolest on turvalisemateks valikuteks puhas kuld, titaan või teras, kuna need võivad võrreldes niklit sisaldava ehtega väiksema tõenäosusega allergilist reaktsiooni tekitada.

Missugused on võimalikud riskid?
Sinu keha võib ehet tõrjuma hakata. Ekstreemsetel juhtudel võib see minna nii kaugele, et keha justkui surub needi sinu rinnanibust välja (jah, valus!). Selle ohu vältimiseks on esmatähtis, et kasutatud kehaaugustamise tehnika oleks õige ning ehe kvaliteetne. Cantwelli sõnul on nibuneetide infektsioonid üsna haruldased, kuna protseduur viiakse siiski läbi steriilses keskkonnas koolitatud professionaali poolt.

„Tihtipeale arvavad inimesed, et neil on tekkinud infektsioon, kuigi tegelikkuses on tegemist lihtsalt paranemisprotsessi käigus tekkinud ärritusega. Seda võib põhjustada kerge trauma, näiteks kui lööd paraneva rinna ka õrnalt millegi vastu ära,“ sõnab Cantwell. „Just seetõttu on ülioluline kehaaugu tegemise järgseid järelhoolduse juhiseid täpselt järgida.“

Nibuneetide puhul on oht, et värskele augule tekib armkude, mis võib tulevikus lapse rinnaga toitmist mõjutada. „Raske on ennustada, kuidas nibu täpselt reageerida võib,“ ütleb New Yorgi dermatoloog Joshua Zeichner. „Loomulikult võib nibuneedi teinud naine hiljem selle eemaldades last ilma igasuguste probleemideta imetada, kuid kui armkude on tekkinud, võib see takistada rinnast piima väljumist. Kuigi soovitame juba raseduse alguses nibuneet eemaldada, tekib mõnedel inimestel armkude suurema tõenäosusega kui teistel ning see ei pruugi kaduda ka pärast ehte eemaldamist.“

Kuidas värske kehakaunistuse eest hoolitseda?
New Yorgi kehaaugustamise eksperdi Cassi Lopezi sõnul mõjutab elustiil tugevalt seda, kuidas inimese keha needile reageerib. Kui magad vaid ühel küljel, ei pese tihti voodipesusid ning neeti pidevalt katsud, ärritad seda ning aeglustad paranemisprotsessi.

„Ütlen oma klientidele, et jätke oma nibud lihtsalt rahule ning laske augul ilma lisaärritust tekitamata paraneda. Kuna tegemist on õrna piirkonnaga, võib nibudele paranemise ajal tekkida ka kerge koorik. Kõige olulisem on seda mitte puudutada ning seda duši all vaid õrnalt sooja veega loputada. Lopez soovitab paaril esimesel ööl ka puhast spordirinnahoidjat kanda. „See avaldab rindadele kerget survet, muudab võimaliku valu talutavamaks ning hoiab kõike turvaliselt paigal.“

Lisaks on värsket kehaauku soovitatav ka soolalahusega pihustades loputada, mis aitab võimalikku põletikku vältida. „Nibuneet paraneb vähemalt kuus kuni kaheksa kuud, seega infektsiooni vältimiseks peab seda pikaajaliselt hooldama.“ Seega on soovitatav valida parim kehaaugustamise salong just kvaliteedi, mitte hinnaklassi järgi. Samuti on pikemas perspektiivis parem kohe kvaliteetne ja veidi kallim ehe soetada, kui hiljem arstide ja ravimite eest maksta.

Mis juhtub, kui ehte korraks eemaldad?
„Kui ehe eemaldatakse värskest august enne, kui see on täielikult paranenud, võib auk kinni kasvada,“ sõnab Zeichner ja soovitab hoolikalt mõelda, enne kui selle eemaldad. Vastupidiselt näopiirkonnas olevatele neetidele on nibukaunistust õnneks vajadusel kergem varjata.

Milleks peaks valmis olema sinu partner?
Kuna nibuneet paraneb kaua, pead olema valmis vähemalt mõneks muudatuseks, kui asi puudutab intiimseid hetki kallimaga. Üks esimesi soovitusi oleks, et võtaksid partneri kehaaugustamise salongi kaasa. Sel viisil saab needi tegija koheselt mõned soovitused kaasa anda. „Ütlen klientidele poolnaljaga alati, et vähemalt esimestel nädalatel ei soovi naine, kellele on värskelt nibuneet tehtud, kedagi isegi enda lähedusse,“ ütleb Lopez. Ükskõik, mis sinu suhtestaatus ka poleks, iga partner peaks teadma, et sinu rinnad on hetkel tundlikud. Nii käed kui suu kannavad baktereid, nii et ole magamistoas ettevaatlik. „Keha annab sulle teada, millal see valmis on,“ ütleb Lopez.

Allikas: Allure