Selle aasta kleidid

Lõpukleitide tellimine on Mari sõnul hetkel täies hoos ja kuna neid saadetakse lõpetajatele üle Eesti, siis tuleb arvet pidada, et ühte klassi mitut samasugust kleiti ei satuks – iga lõpetaja tahab end ju erilisena tunda.

Valge kleit rõhutab kaunilt suvist jumet.

“Lõpukleit peab rõhutama lõpetaja tugevaid külgi, välja tooma tema unikaalset ilu ning samas olema ka mugav. Kleiti valima minnes võiks kaasa võtta hea sõbranna või pereliikme, kes sind hästi tunneb ja julgeb aus olla. Kaks pead on ikka kaks pead.”

Mari tõdeb, et aastate jooksul on koolilõpetajate kleidisoovid enam-vähem samad. “Julgen öelda, et lõpukleidi valikut ei mõjutagi nii palju trendid kui vanusega kaasnev maitse. See on ju väga loomulik, et käime läbi erinevaid eluetappe ja riietume vastavalt sellele. Trendid on ikka meile juurde poogitud, kuid nii kummaline, kui see ka ei ole, siis inimese olemus nii kiiresti siiski ei muutu. Seega on põhikoolilõpetaja endiselt veel tütarlapselik ja kelmikas, keskkoolilõpetaja liigub üha klassikalisemasse suunda ja ülikoolilõpetaja on tavaliselt juba kõikidest raamidest vaba. Usun, et kõik etapid tulebki läbi elada ja mitte neid tagantjärele igatseda.” Nii on ka sel aastal näiteks põhikoolilõpetajate lemmikuteks tüllised ja kaharad seelikud. “Meie suureks üllatajaks on sellel aastal aga jumpsuit ja erilisemad lõpetajad on valinud just selle.”

Kelmikas Tallinn Dollsi kokteilikleit.

Igale maitsele midagi

Kleite leidub igale maitsele ja rahakotile. Defitsiidi moekeskuses on keskmise kleidi hind umbes 150 eurot, aga lõpetajate soove on väga erinevaid. “Loomulikult on nii neid lõpetajaid, kes valivad Karolin Kuusiku limiteeritud kollektsioonist veidi kallima kleidi, kui ka neid, kes piiluvad eelmise hooaja soodsamaid mudeleid. Selge on aga see, et siit on nad kõik oma lemmiku leidnud, et siis lõpupeol kõik isemoodi särada.”
Mari lisab, et palju eelistatakse ka seeliku ja pluusi kombinatsioone. “Need on just seetõttu väga popid, et neid annab ka tulevikus hästi kombineerida. Olen ka ise väga selle poolt, et ainult üheks peoks ei ole mõtet ilusat kleiti osta ja seda siis hiljem kappi seisma jätta. Olen ka seda meelt, et üle pakkuda ei tasu … Pigem leida midagi, mis sobib tüdruku enda olemusega, kuid ei tüki eraldiseisvana esile.”

Lõpumeigi ABC

Meigikunstnik Jaana Kristali sõnul peaks koolilõpetaja jumestus olema värske, loomulik ja kumav, millele võib ise paari lihtsa nipiga pidulikuma mulje anda. “Näiteks lisab erkroosa või trendikas tumepunane huulepulk klaarile näonahale koheselt kontrasti,” rääkis Kristal ja lisas, et sama efekti annab silmadele näiteks sädelev lainer. “Et kõik see ilus töö ideaalselt paigal püsiks, fikseeri lõpetamise päeval meik spetsiaalse spreiga.”

Soengud, mille tegemiseks ei ole vaja juuksurisse minna

Juuksur Teele Viira soovitab, kuidas teha endale ise kaunis pidulik soeng – säästa juuksuri arvelt korralik summa! Teele tuletab meelde, et kuna päev on pikk ja soeng peab püsima, tuleb kindlasti kasutada soenguvahendeid, mis aitavad sellel kaunilt vastu pidada. Selleks et peanahk pikal peopäeval rasuseks ei muutuks ja juustel kohevust oleks, lase enne soengu tegemist juuksejuurtele kuivšampooni, fikseerimiseks kasuta juukselakki ja läikespreid.

Lokid – kindel hitt

Selleks et saavutada ekstrakohevat lokisoengut, kasuta juurte juures krepitange. Pehmemate lokkide saavutamiseks võta aga suurem salk juukseid ja kasuta koonustange või sirgendustange.

See soeng valmib sirgendustangide abil kümne minutiga.

Glamuurselt kinni

Ülespandud soeng muudab kandja hetkega glamuurseks ja pidulikuks. Ka sellise soengu tegemisel võib juustesse enne lokid keerata ning need näppudega läbi sasida, et krunn jääks võimas ja kohev. Abivahenditena on vaja ainult tugevat patsikummi, millega juuksed hobusesabasse panna, ning kinnitamiseks vanu häid juuksenõelu ja -klambreid.

Boheemlaslikud punutised

Punutised on endiselt moes, aga need ei pea olema liiga keerulised ja ajamahukad. Osavate näppude korral võib näiteks tukas ja pealael olevad juuksed kalasabaks punuda ning ülejäänud juustesse kerged lokid keerata.

Poolkinnine soeng rõhutab kauneid pikki juukseid, kuid mõjub siiski pidulikuna.