Pärast talve tuleks üle vaadata oma kodused näohooldusvahendid. Asendada võiks tihkema koostisega kreemid, need tuleks vahetada kergemate vastu. Veel on oluline teada, et suvel peaks päevakreemil olema kindlasti SPF-kaitse. Ka öö- ja silmakreemi võib suvel vahetada niisutavamate toodete vastu, kuna päike, tuul ja merevesi kuivatavad meie nahka.

Milliseid salongihooldusi võiks kevadel proovida?

Enne päikselist suveaega oleks väga hea lasta oma nahka sügavuti niisutada ja anda talle piisavalt toitained, et kaitsta naha kaitsebarjääri, mis hoiab ära intensiivse päikese poolt põhjustatud kahjulikud mõjud (pigmendilaigud, nahapõletus). Muudest keskkonnamõjudest võib välja tuua merevee, tuule, tolmu, heitgaasid, kemikaalid, allergeenid... Meie salongis Hairlook saame pakkuda näiteks nõelavaba mesoteraapiat (toimib elektriimpulsside mõjul), mille toime on kiire ja sügavalt niisutav. Toimeained (valitakse vastavalt näonaha olukorrale), viiakse sügavale naha sisse. Masin ei tekita nahapinnal turseid ega punetust. See on tõhus aparaadihooldus toimeainete transportimiseks otse probleemsele piirkonnale – annab suurepäraseid tulemusi kuurina, aga ka juba pärast esimest protseduuri on erinevus eelnevaga näha.

Miks peaks üldse salongi tulema, kas kodusest nahahooldusest ei piisa?

Ilusalong on koht, kus inimene saab lõõgastuda ja oma küsimustele kõik vastused. Esiteks, kui paljud kodudes teevad omale näomassaaži? Mitte just paljud. Kuid tegelikkuses parandab see mikrovereringet, tursed vähenevad, jume paraneb, pindmised kortsujooned vähenevad. Teiseks, inimesed vajavad professionaalset nõu, kuna nad võivad teadmatusest valesid tooteid kasutada või näiteks kasutavad ühte ja sedasama näokreemi 10 aastat...

Salongihoolduses pakume personaalset lähenemist ja suuname kliente kodus õigeid vahendeid valima ja tooted, mida kasutatakse protseduuride läbi viimisel, on intensiivsemad ning tulemus püsib kauem. Kuid tegelikult on muidugi ka koduhooldus väga oluline, kuna see aitab igapäevaselt hoida naha niisutatu ja elastsena.

Mis on kõige olulisemad aspektid, mida koduse näohoolduse puhul silmas peaks pidama?

Esmalt on oluline kasutada vastavalt nahatüübile õigeid puhastustooteid – ideaalis võiks aidata selle valiku puhul kosmeetik. Vale valiku puhul võivad kliendid suure tõenäosusega oma nahale liiga teha.

Samuti on oluline kasutada näokoorijat, mis eemaldab õrnalt surnud naharakud, parandab naha ainevahetust ja aitab teistel nahahooldustoodetel paremini imenduda.

Järgnevateks väga olulisteks toodeteks on on päeva- ja öökreem. Kui klient vähegi suudab ja soovib, siis kosmeetikuna soovitan kasutada eraldi tooteid. Kuna päeval vajab nahk SPF-kaitsega kreemi, siis on oluline kasutada just vastavat päevakreemi (öösel nahk ei vaja kaitset, seega pole ka selliste toimeainetega kreemi vaja kasutada). Öösel nahk uueneb, siis on olulised hoopis muud tegurid. Öökreem sisaldab vastavaid aineid, mis aitavad naha uuenemisprotsessile kaasa ning nahk saab ka lõõgastuda. Kuid kui on tunne, et päeva- ja öökreemist jääb väheseks, on alati võimalus kasutada lisaks seerumit, selle valikul võiks taas kosmeetik abiks olla.

Ja ärgem unustagem silmakreemi, tähtis on hoida oma silmaümbruse nahk niisutatuna ja toidetuna, siis ei teki ka miimika- ehk naerukortse. Selle juures on oluline teada, kuidas silmakreemi kasutada ja muidugi, millist valida. Noortel naistel piisab kergemast kreemist, mis on niisutava toimega. Daamid peaksid valima kreemi, mis tegeleb juba vananemisilmingutega ja stimuleeriks uute rakkude tootmist. Peamine on toodet mitte liiga silmalaugude ligidale panna, vaid ikka ripsmepiirist allapoole ning kulmuluule.