Kui hakata uurima sellise visuaalse kiir-vananemise põhjuseid, siis selgub, et suur osa neist on meie enda käitumisest või elustiilist tulenevad.

5 VIISI, KUIDAS MÄRKAMATULT KIIRENDAME OMA NAHA VANANEMIST

Puutume paratamatult iga päev kokku vananemist kiirendavate faktoritega, ent on viise, kuidas naha vananemist pidurdada. Spetsiaalselt selleks välja töötatud Garnier Miracle Skin Cream on vananemisvastane päevakreem, mille toime on kahe-etapiline- esmasel kasutamisel annab kohese sära ja ühtlustab nahka ning pikaajalisel kasutusel vähendab kortse ja pigmendilaike. Nahk tundub pringim, selle kvaliteet on nähtavalt paranenud. Järgnevalt toome välja mõjurid, mis kõige rohkem vananemisele kaasa aitavad.

1. Vähene magamine
On kõigile teada, et täiskasvanu peaks saama igal ööl 8 tundi und. Ka näoilmet kujundavad väikesed miimikalihased on pärast magamata ööd väsinud ning ka see on üks unetusejärgse “ära vajunud” ilme põhjuseks.

2. Rohke suhkrutarbimine
Magusa isu võib tulla nii energiavajadusest kui mustrist, kus suhkur pakub ajutist heaolutunnet ja lohutust meeleolulanguse korral. Suhkru liigtarbimine on seotud naha elastsuse ja kollageeni tootmise vähenemisega. Nii muutub nahk kuivaks ja rabedaks ning toob kaasa kortsud ja naha lõtvumise.

3. Liiga vähe köögivilju
Köögiviljad sisaldavad meie kehale äärmiselt olulisi antioksüdante. Kuna antioksüdantide toimeaeg on kõigest paar tundi, pead neid kehale pidevalt juurde varustama. Seetõttu ongi tähtis, et iga toidukorra juurde kuuluksid köögiviljad. Need on ju maitsvad ka!

4. Stressirikas elu
Kiire elutempo ja muretsemine igapäevaasjade üle, vastutusrikas töö, ebameeldivad kohustused või kasvõi oma kõige kallimate, pereliikmete ja laste heaolu pärast muretsemine võivad olla kõik igapäevase stressi allikad. Stressis organism aga omakorda on madalama kaitsevõimega.

5. Liigne solaariumi külastamine
Solaariumi külastamine mõõdukas mahus pole patt. Patt on aga, kui külastused muutuvad pikaks ja tihedaks. UV-kiirgus vähendab naha elastsust ning kuivatab seda. Selle vältimiseks tuleks aastaringselt solaariumis käies kasutada vähemalt SPF-15 filtriga päevakreemi.

Jaga
Kommentaarid