Mõtle kodus valmis, mida soovid kinkida

Enne kodust väljumist tee nimekiri, kellele ja milliseid kingitusi soovid osta. Sageli kulub palju aega lihtsalt sellele, et poodidesse minnakse inspiratsiooni ammutama. Selle asemel on aga tihtipeale mõistlik hoopis kodus eeltöö ära teha – lugeda põnevaid jõuluteemalisi artikleid või tuulata veidi kaupluse e-poes ja seejärel minna kohapeale sisseoste tegema. Väga paljud e-poed näitavad ka kaupade laoseisu ning ise kohale minna on sageli märksa kindlam, kui tellida posti või kulleriga, mis jõulude aegu pahatihti hilinema kipub.

Külasta kaubanduskeskust hommikul

Kaubanduskeskuses on kõige vähem külastajaid vahetult pärast avamist kümne paiku ja kõige rohkem pärast tööpäeva lõppu ning lõuna ajal. Püüa käia keskuses võimalikult varakult, siis ei pea seisma tüütutes järjekordades ning riiulite vahel on märksa vähem sagimist.

Päkapikul on mõistlikum käia poes üksi

Leia endale aega, et saaksid minna poodi üksi. Nõnda oled produktiivsem. Kui Sinu lapsed soovivad minna poodidesse, et osta pühadeks dekoratsioone või kingitusi, siis planeeri see külastus eraldi. Kogu perega külasta keskust nädalavahetustel, kui kohal on päkapikud ning jõuluvana ja toimuvad erinevad jõulutegevused. See on hea võimalus, et siduda omavahel vahvad pühade üritused ja sisseostude tegemine.

Nälg ja janu teevad pahuraks

Pole vist eriline uudis, et tühja kõhuga lähevad inimesed pahuraks või apaatseks. Keskmine külastaja kulutab kaubanduskeskuses kõndides sadu kaloreid. Seetõttu söö enne keskuse külastamist kõht täis või tee keskuse toidukohtades paus ja võta maitsev söögiamps. Kui tead, et šoping kestab pikalt, siis võta kindlasti kaasa pudel külma veega ja miks mitte ka väike müslibatoon.

Riietu mugavalt

Ostlemisel kanna mugavaid riideid. Kui võimalik, siis jäta jope või mantel autosse. Seda on ebamugav kaasas kanda ning seljas muutub üleriie tüütult palavaks.

Pargi kaugemale, võidad aega

Muidugi on kõige mugavam parkida kaubanduskeskuse ukse lähedale, sest nii on kõige lühem maa jõulusooja keskusesse. Selleks aga tiirutatakse sageli kümneid minuteid otsides parkimiskohta. Sageli on 100 või 200 meetri kaugusel parkla kaugemates nurkades piisavalt vabu kohti. Parkides veidi kaugemale, võib lõppkokkuvõttes võita oluliselt aega ja säästa närve.