Näitlejanna Jane Fonda on protestidel osaledes silma jäänud kandes erkpunast mantlit nii 18. oktoobril, 25. oktoobril kui ka 1. novembril.

Fonda mantlivalikut seostatakse poliitiku ja spiikeri Nancy Pelosi punase mantliga, mida naine kandis jaanuarikuus president Donald Trumpiga kohtudes. Pelosi seljas olnud punane Max Mara mantel osutus nii menukaks, et bränd tänas poliitikut avalikult ja pidi uue seeria lansseerima.

Jane Fonda stilist Tanya Gill keeldus kommenteerimast, mis brändi mantlit näitlejanna kannab. Fonda ise kinnitas, et mantel on viimane asi, mille ta ostab. "Sain selle soodushinnaga, sest mul oli vaja midagi punast. Ja ma ei kavatse rohkem midagi osta," kinnitas diiva, viidates keskkonnateadlikele valikutele.

Stilistid on Fonda mantlivaliku osas aga üksmeelselt nõus, et punane on ainuõige värv. "Ta ei näe selles mitte ainult hea välja, vaid see äratab ka tähelepanu ja lubab ülejäänud komplekti hoida lihtsana," tõdeb Andew Gelwicks.

Stilist Caleb McLaughlin kinnitab, et punane mantel ütleb, kellega on tegemist ja mis on tema eesmärk. "Ta on ju Jane Fonda ja tema ometi võib!". Stilist Rhonda Spies kommenteerib, et punane on jõuline värv. "See on tegutsemise, enesekindluse ja vapruse värv. Need on omadused, mida Jane oma võitluses kliimakatastroofi vastu esindab."

Brändi Lisou disainer Rene Macdonald sõnab, et punasest kiirgab enesekindlust ja tugevust. "Ta protestib millegi vastu, mille osas ta on kirglik ja tema punane mantel kinnitab seda. Punanes on ta ka paremini nähtav, nii et ta ei kao rahvamassi ära, ometi õhkub temast samal ajal jõudu ja glamuuri. Tema mantel sõnab, et ärge jamage minuga ja hoiatab, et ta ei kavatse käed rüpes istuda."

Allikas: The Hollywood Reporter