Leota oma nõrku ja hapraid küüsi (nii sõrme- kui varbaküüsi) kuu aja vältel iga päev 10-15 minutit oliiviõlis, seejärel hakka protseduuri kordama kaks korda nädalas. See sobib lihtsalt küüneplaadi toitmiseks, aga näiteks ka peale geelküünte eemaldamist, kui küüned on eriti õhukesed ja haprad. Õli eelis niisutavate kreemide ees on kõrgem imenduvus – tulemuseks rohkem toidetud, seega tugevamad küüned.

Hoolitse küünenahkade eest

Hangi kvaliteetne küünenahakreem või -õli ja kasuta seda igal õhtul enne magama minekut – see toidab ning niisutab muidu kuivama kippuvat piirkonda ja olgem ausad, hooldamata narmendavad küünenahad on äärmiselt koledad. Masseeri hooldustoodet õhtuti igale küünenahale.

Küüntega ei saa kõike teha

Su küüned ei ole mõeldud limonaadipurkide avamiseks või milleks iganes sa neid veel kasutad. Kui tundsid end praegu ära, siis pole ime, et su küüned on hakanud nõrgemaks muutuma…

Kindaid ikka kasutad?

Tervete küünte jaoks on hädavajalik, et kasutad aias toimetades ja kodutöid tehes kaitsekindaid. Nõudepesuvahendid ja muud tooted, mida seejuures kasutad, on pungil keemiast, mis sinu küüsi järk-järgult nõrgestavad.

Söö biotiinirikast toitu

Vaata kriitiliselt üle oma toidulaud – kas see sisaldab ikka biotiinirikast toitu? Maks, munad, täisteratoidud, lillkapsas ja avokaado on biotiini poolest eriti rikkad. Vajadusel saad biotiini lisaks võtta ka toidulisandite näol.

Võta igapäevaselt multivitamiini

Vitamiinid on vajalikud mitte üksnes tervete küünte jaoks, vaid organismi üleüldise tervislikkuse aspektist. Küünte kuivust põhjustab eriti aga vitamiinide A ja C puudus ning samuti kaltsiumipuudus. Samuti jälgi, et sööksid igapäevaselt valgu- ja kaltsiumirikast toitu.

Väldi küünelakieemaldajat

Kui võimalik, ära kasuta küünelakieemaldajat tihedamini kui kaks korda kuus. Kindlasti ära kasuta vanamoodsat atsetooniga varianti, mis küüneplaati kuivatab ja kahjustab. Kui sul on küüntega probleeme, hoidu üldse mõneks ajaks küünte lakkimisest ja lase neil “töötlemisest” puhata. Muide, ka päike ja värske õhk võivad siin imesid teha…

Turguta ja toida

Kas kodus näiteks küüneõliga või siis salongis turgutava kätemaskiga, mis mõjub toitvalt ka küüntele – valik on sinu!

Masseeri käsi

Käte, sõrmede ja isegi küünte massaaž ergutab vereringet, mis omakorda hõlbustab kiiremat küünekasvu. Kätemassaažiks sobivad suurepäraselt toitvad kätekreemid – tore, kui keegi teine seda massaaži teeb, aga samas saad sellega suurepäraselt ka ise hakkama.

Mida rohkem vett, seda parem

Nii, nagu rohke veejoomine on kasulik sinu tervisele üldiselt, mõjub see ka küüntele hästi (samamoodi nagu näiteks juustele ja nahalegi).

Küünte väljakasvamine võtab olenevalt küünte kasvu kiirusest aega kolm kuni kuus kuud – seega kui hakkad juba täna loetletud nõuandeid kasutama, võivad sul juba mõne kuu pärast olla märgatavalt ilusamad ja tervemad küüned.

Allikas: She Knows