Vabane võltsist
Dermatoloog Heidi Waldorf selgitab Fashionista.com-ile, et esimese sammuna võiksid unustada kunstküüned (nii geel- kui akrüülküüned) kui ka geellakid. Küüneplaadi viilimine ja geelide ning lakkide kauapüsiv koostis nõrgestavad küüsi, samamoodi ka lakkide ning geeli eemaldamine (ka siis, kui geeli ei viilita maha – 10minutiline atsetoonis leotamine nõrgestab küüsi oluliselt). Palu oma maniküürijal küüneplaati minimaalselt viilida/poleerida, kuna see muudab juba niigi haprad küüned veelgi õhemaks.

Liigne niiskus?
Teiseks oluliseks küünte nõrgestajaks on liigne niiskus. Kui su käed on sageli vees või puutuvad niiskusega kokku, siis otsi võimalusi selle edasiseks vältimiseks. Dermatoloog soovitab kasutada regulaarselt kätekreemi (glütseriini sisaldav kätekreem on parim) ja küüsi tugevdavat küünelakki, mis aitab neid keskkonnategurite eest kaitsta.

Ela tervislikult
Waldorf toob ühe kihistuvate küünte põhjusena välja ka vitamiinipuuduse, kuid tema sõnul peab see olema juba äärmuslik, kui märgid juba küüntel avalduvad. Küll aga mõjutab küünte seisundit otseselt näiteks rauavaegusaneemia. Samuti vihjab ta erinevatele seeninfektsioonidele – pööra tähelepanu ka vahenditele, mida su maniküürija salongis kasutab.

Aga toidulisandid?
Toidulisanditest rääkides ütleb ta, et reeglina ei tee need küüntele midagi halba, aga mitte ka midagi märkimisväärselt head. Siiski toob ta välja biotiini sisaldavad toidulisandid, mis tugevdavad küüsi.

Allikas: Fashionista