Erandlik ning omanäoline programm on Galeristi poolt. Sügavamaid kaemusi pakuvad mitmed näitused, sealjuures on lausa 2. oktoobrini avatud lugematute moefotode autori Herkki-Erich Merila näitus “Real Estate of Mind” Avangard galeriis Pärnus.

Täna alates pärastlõunast on võimalik kohtuda IRIS JANVIERi moestuudios disaineri endaga isiklikult ning piiluda selle edumeelse brändi telgitagustesse. Kodumaise IRIS JANVIERi loodud esemetes põimuvad modernsus, funktsionaalsus ning nutikad detailid. Kohapeal kostitatakse külalisi tervitusjoogi ning hooajakohase stiilinõuga. Moehuvilisi oodatakse stuudiosse mitmel päeval, ent just täna kl 13 - 19 vahel presenteeritakse värskeimat kollektsiooni.

Rõivadisainiga alustavatele disaineritele on kell 16.00 kavas seminar “Millele tuleks mõelda rõivaste disaini tehnilise poole pealt, kui soovite alustada väikese tiraažilise või suurema rõivabrändiga?”. Telliskivi loomelinnakus toimuva seminari viib läbi Technical Garment Design, mis on Eestis tegutsev rõivadisaini arhitektibüroo. Üritus on tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine. (liisa@tegade.com )

Kell 19.00 leiab aset satelliidina festivalis üles astuva Marilin Sikkali alternatiivne projekt UrbanNature, mille raames kutsutakse linnarahvast projektist ise osa võtma! Kogunemine kl 18 Kultuurikatla korstna ukse juures ning vaatemängu algus kl 19.00 Kultuurikilomeetril. PS: üles saab anda end iga huviline ning autor paneb neile aktsiooniks sobivad riided selga. Lähem info Marilin Sikkali Facebooki fännilehel.

Külasta reedel, 16.09

Adamsoni tänaval asuv ateljee KORSAR on oma uksed erandkorras pikemaks ajaks valla löönud, kus neljapäeval võõrustab publikut moekunstnik Hanna Korsar. Ateljeed on põhjust külastada ka reedel ning laupäeval, kui kohtumisõhtule ootavad huvilisi Karl-Artur Korsar ning vähemalt kuue aastastele lastele korraldab õpitoa Helle Korsar. Õpitoas osalemiseks on vajalik eelregistreerimine aadressil helle.korsar@gmail.com. Ja veel, Tallinna Disainiöö Festivali ajal üllatab stuudio eriti meelepäraste hindadega!

Läbi tasub käia ka kino Heliosest – kobarnäituste programmist leiab ka Tartu Kõrgema Kunstikooli väljapaneku, kuhu on koondatud erilised rõivastega seotud projektid.

Külasta laupäeval, 17.09

Laupäeva hommikut alustab Kultuurikatlas Moepõik, kus on esindatud üle 50 brändi. Kohapeal on võimalik tutvuda uute Eesti tegijatega ning osta rõivaid ja aksessuaare otse kohalikelt autoritelt.

Tali disainipoes avab Tanel Veenre oma uue ehtekollektsiooni. Ole kohal kell 14.

Kell 20 alustab pokaalide kõlinal juubelihõnguline Heategevuslik Disainioksjon No.10. Oksjonil lähevad enampakkumisele 21 ainulaadset disaintoodet nii noortelt disaineritelt kui nimekatelt tegijatelt Eestist ja mujalt. Esindatud on mööbli­-, moe-­, toote-­ ja graafiline disain ning foto­ ja ehtekunst. Lisaks paar eriti mõnusalt magusat moeampsu. Katrin Kuldma poolt tuleb publiku ette Wiiralti vasegravüüri moderne vorm, mille lõuendiks aga hoopis T-särk. Ning uut omanikku otsivad Jüri Poostmanniga Eurovisiooni laval käinud Kärt Põldmanni disainitud käsitsi valmistatud kingad. Kõiki oksjonil olevaid esemed on võimalik eelnevalt Kultuurikatlas näitusel ka uudistamas käia.

Külasta pühapäeval, 18.09

Pühapäeval jõuab kätte aeg seada sammud kella kolmeks Kultuurikatla black box saali, sest aset leiab nii festivali kulminatsioon, kohaliku moedisaini suursündmus – rõivadisainietendus DOM - DISAIN ON MOES. Kontseptuaalsemas võtmes astuvad oma loominguga publiku ette Woolish, Ivo Nikkolo ja AMANJEDA by Katrin Kuldma ning ilu teevad ilusamaks Make-Up Studio ja KEVIN.MURPHY.

Külasta esmaspäeval, 19.09

Kui Eesti suurepärasest disainist küllalt ei saanud, tasub astuda läbi Tali disainipoest, kuhu on koondunud rohkelt kvaliteetset loomingut Eesti disaineritelt, kellest mitmed on esindatud ka Tallinna Disainiöö Festivalil. Ja siis seejärel veelkord muljetada Disainiauhindade näitusel Viru keskuses.