Kust see pärit on? Hiina

Tõestus: Hiinast pärit uurija Hua-Bin Lin ja tema kolleegid Sun Yat-Sen’i ülikoolist uurisid laboris 57 erinevat jooki ning leidsid, et Sprite (või xue bi nagu seda Hiinas kutsutakse) leevendas kõige paremini pohmelli sümptomeid. Kuigi teised teadlased arvavad, et seda peaks veel uurima, pole enne peole suundumist Sprite’i külmkappi pistmine ju raske?

Teine ravivõimalus: Berocca

Kust see pärit on? Austraalia, Inglismaa, Prantsusmaa ja Lõuna-Aafrika

Tõestus: Seda kihisevat tabletti on välismaal juba pikka aega pohmelli ravimisel kasutatud. Tundub ju lihtne: lisa tablett vee sisse, joo ja tunne end koheselt paremini. Vähemalt selle eestkostja Joel McHale väidab nii. Berocca rikastab sinu keha erinevate vitamiinide ja mineraalidega nagu magneesium, tsink ja kofeiin, mis aitavad pohmelli leevendada. Kas see ka töötab? Tuhanded Twitteri kasutajad üle maailma kiidavad seda ja rõõmustavad unustusehõlma vajunud pohmakate üle. Miks mitte siis proovida?

Kolmas ravivõimalus: Irn Bru

Kust see pärit on? Šotimaa

Tõestus: Tegelikult polegi tõestust, et see suhkrune ja oranžikat tooni šotlaste poolt armastatud jook päriselt töötaks, aga see ei takista tuhandetel šotlastel seda peojärgsetel hommikutel joomast. Vastupidiselt sellele, mida joogi oranžikast toonist arvata võiksime, on joogil hoopis mullinätsu maitse.

Neljas ravivõimalus: peekoniga võileib

Kust see pärit on? Inglismaa

Tõestus: Peekoni armastajad üle maailma, koguneme! Newcastle'i ülikooli teadlased leidsid, et vana hea rasvane peekonivõileib aitab pohmakal kiiremini kaduda. Kuidas? Sai on süsivesikuterohke ja peekon valgurikas, mis seedib aminohapeteks. Sinu keha vajab aminohappeid ja tunnedki end paremini.

Viies ravivõimalus: Umeboshi ploomid

Kust see pärit on? Jaapan

Tõestus: Kui sa pole just Jaapanis elanud või sealse köögiga väga tuttav, siis võivad Umeboshi ploomid võõrana kõlada. Küll aga tänab su keha sind selle avastuse eest. Kibeda maitsega Umeboshi ploome on Jaapanis tuhandeid aastaid maksa töö parandamiseks kasutatud ja neil on ka keha puhastavad ning nahahaigusi leevendavad omadused.

Allikas: Byrdie