1973. aastal ilmunud ajakirja Music Scene artiklis "David Bowie's Makeup Dos and Don'ts" paljastas muusik, et on olnud lojaalne ühele pisikesele poele Roomas, mis müüs erinevates toonides erksavärvilisi puudreid. Midagi sarnast nagu täna on näiteks Make Up For Everi valikus sari Pure Pigments.

"Mul on alati olnud tugev vajadus olla midagi rohkemat kui inimene," selgitas Bowie. "Ma tundsin ennast inimesena väga näruselt. Mõtlesin, et pagan sellega, ma tahan olla superkangelane!"

Muusiku seitsmekümnendate aastate tüüpiline lavameik oli inspireeritud Kabuki teatri heledast jumest, mille saavutamiseks kasutas ta Jaapani päritolu riisipuudrit. Ikoonilise kuldse ringi joonistamiseks laubale kasutas Bowie Saksamaa päritolu rikkalikku kuldset pigmenti.

Ka Bowie lava jaoks loodud silmameik oli efektne. Ta armastas ripsmed värvida mustaks, vahel ka siniseks ja kasutas julgelt kajali lainerit või kohl tüüpi silmapliiatsit. Muusik tavatses isegi oma kulmukarvad ära ajada, et silmade värvimiseks jääks rohkem vaba pinda.

Kuna meigikunstik Pierre LaRoche oli tegev Elizabeth Ardeni brändi juures, said Bowiele ka nende tooted tuttavaks. Eriliseks lemmikuks kujunes muusiku jaoks Elizabeth Ardeni ikooniline Eight Hour Cream, mida ta kandis silmalaugudele ja huultele, et saavutada läikiv efekt.

Allikas: Vogue