On see tundlik, rasune, kombineeritud või kuiv? Mõtle hoolega, kuidas su nahk üldiselt toodetele reageerib ja päeva jooksul käitub. Tundlik nahk kipub kergesti punetama, võib hakata sügelema ja reageerida toodetele lisaks punetusele ka pisikeste punnikeste näol. Rasune hakkab läikima juba tund-paar pärast pesemist ja avastad, et pead pidevalt oma leemendavat laupa ja läikivat nina puuderdama. Kuiv nahk on tuhmim ja kipub pärast pesu kiskuma, samuti võid silmaga näha nahal kuivemaid, isegi ketendavaid alasid. Kombineeritud naha puhul on näo T-tsoon (laup, nina, lõug) veidi rasusem ja põsed normaalsed või pisut kuivad.

Kui tead, kuidas su nahk üldiselt käitub, oskad sellele ka vastava puhastaja valida:

Rasusele ja kombineeritud nahale sobivad saviga näopuhastajad, mis imavad liigse rasu ja samuti näopesugeelid ja vahud, mis on üldiselt väga kerged ega ummista poore. Otsi pakenditelt sõnu "mittekomedogeenne" ja "matistav".

Kuivale ja tundlikule nahale sobivad puhastuspiimad ja -kreemid, mis ühtlasi niisutavad nahka. Suurepärased on ka õlibaasil puhastajad, mis eemaldavad õrnalt, kuid tõhusalt meigi. Otsi pakendilt sõnu "niisutav" ja "õrn".

Pea meeles, et su nahk võib näopuhastusvahendile koheselt hästi reageerida, aga tulemuste nägemine võib võtta ka paar nädalat aega. Jää kindla rutiini juurde ja vaata, kas see toimib. Võimalusel väldi näohooldustoodetes alati alkoholi, parfüümi, parabeene, SLS-i (Sodium Lauryl Sulfate) - need ei too kasu ühelegi nahatüübile.

Allikas: cosmopolitan.com