"Ennast tasub ümbritseda ainult oluliste ja looga detailidega, nii näiteks võib mõtete püüdja valmistada kulunud suvekleidi allääre pitsist või keskelt määrdunud laudlina ribadest, sobivad oksad võiks korjata mõne erilise tähendusega lehtpuu alt," annab ta nõu.

Unenäo ehk heade mõtete püüdja jaoks vajad:




Puuvillast kangast (soovitatavalt vähemalt kahe erineva tonaalsusega)
Puuvillast heegelniiti
Puuvillast pitsi
Nööri
Puuoksasid
Saagi
Nuga
Mõõdulinti
Kääre
Sukanõela

Tee nii:

1. Koori puuoksad ning lõika noaga küljest väiksemad oksakohad.

2. Sae puuokstest kolm 40 cm pikkust juppi. Ühenda detailid nööriga sõlmides kolmnurgaks. Okste kokku ühendamisel jälgi, et sõlme kohad jääksid mõtete püüdja taha – nii ei jää need näha.

3. Okstest kolmurga tipu ümber seo nöör unenöopüüdja ülesriputamiseks.

4. Valmista ette kangaribad: triigi kangad ning rebi neist 2 cm laiused ribad. Riba pikkus peaks olema 2 korda nii suur kui pikkasid ribasid mõtete püüdja külge soovid, sest kinnitamisel murtakse ribad pooleks.

5. Volditud kaunistusribade tegemiseks mõõda välja heegelniit (kasuta struktuurset ja jämedamat niiti – nii ei vaju voldid laiali), mis oleks umbes sama pikk kui kõige pikem riba. Tee niidi otsa sõlm. Võta üks varem lõigatud riideriba ning hakka järjest riideriba nõelale voltima. Pärast harvenda volte niidil vastavalt sellele kui pikka riba soovid.

6. Hakka kinnitama ettevalmistatud kangaribasid okstest kolmnurga külge. Ribade mugavamaks kinnitamiseks seo kolmnurk näiteks avatud ülemise köögikapiukse käepideme külge.

7. Ribad kinnita hobusesaba sõlmega: murra riba keskelt pooleks, aseta riba keskmine osa ümber pulga ning tõmba tekkinud aasast läbi mõlemad riba otsad, pinguta.

8. Lõika ribad alt ühtlaseks või näiteks külgedelt lühemaks ja keskelt pikemaks nagu pildil olev mõtete püüdja. Eemalda hargnevad pikad niidiribad.

9. Volditud ribad kinnita sama heegelniidi otsaga sõlmides pulga külge. Soovi korral lisa pulga külge ka pitsi.

NIPP: Soovi korral võib kolmnurkse puuokstest raami ka üle värvida ning sobitada seda näiteks värvilisemate kangaribadega.

Kui soovid veel meisterdada, hoia silm peal Annalutter.KUUT Facebooki lehel, kust saab informatsiooni Facebook live kohtumisõhtute ja meisterdamise töötubade kohta!