2. See ei vaja eelnevat ettevalmistust ja sobib iga füüsilise vormiga. Kui lähed merele esimest korda, anna sellest kindlasti surfiklubi töötajale teada – ta räägib olulise ära. See võtab vaid mõne minuti, misjärel saad kuuldut kohe praktiseerima hakata. Kui vesi on külm, kanna kindlasti kalipsot.
Aerusurfi puhul on ka see hea, et algaja saab juba esimesel korral lauale püsti seisma, mis lisab enesekindlust ja annab hea saavutustunde. Veel üks eelis – see surfistiil ei sea füüsilisele vormile mingeid piiranguid.

3. Üks ohutumaid veesporte. Kuigi tegemist on üldiselt ohutu alaga, ei tasu unustada, et ollakse vees – algajad võiksid ohutuse tagamiseks kanda päästevesti ja ujumisoskus on muidugi alati eeliseks. Kes kardab sügavat vett, võib aerutada aga ka kalda ääres madalas vees.

4. Varustus on renditav ja võrreldes teiste surfialadega suhteliselt odav. Surfivarustus maksab teatavasti päris palju. Aerusurfi jaoks läheb vaja aeru ja surfilauda, lisaks ka kalipsot ja päästevesti. Meie rentisime lauad, aerud ja kalipsod Kakumäe rannas üheks tunniks ja maksime 10 eurot inimese kohta. Sarnased surfiklubid on nüüdseks juba paljudes Eesti randades.

5. Aeg läheb lennates. Tund-paar pole vees mingi probleem mööda saata – ükskõik, kas aerutad kuni mingi kindla punktini ja tagasi, teed surfilaual joogaharjutusi või võtad päikest ja tunnetad lainete loksumist.

6. Saad uusi tutvusi. Kes kord surfamisega kokku puutunud, see teab, et surfirahvas on sõbralik. Oled ammu mõelnud, et vajaksid uusi tutvusi? Mine surfama, rand on ägedaid inimesi täis!

7. Sa ei pea suvel sundima end spordiklubisse minema. Lõbu lõbuks, aga tegelikult on aerusurfi näol tegemist siiski tõsise spordialaga, mis pärast esimesi kordi võib ka valusalt tunda anda – laual tasakaalu hoidmiseks teevad tööd kõik sinu lihased. Täpsem kalorikulu oleneb muidugi sellest, kui aktiivselt sa end laual liigutad, kuid korraliku töö puhul pole ka 700 kaotatud kalorit mingi ime. Ja muidugi, kui oled eelnevalt osalenud mõnel surfiteemalisel sisetreeningul, siis nüüd saad tunda, mis see õige SUP-surf endast päriselt kujutab. Meie proovisime näiteks Viimsi Spaas kevadel tasakaalu arendavat Suppama Yogafunc treeningut.

8. Lood vägevaid elamusi. Aerusurfi puhul ongi tore see, et saad soovi korral teha korraliku trenni, kuid nautida ka loodust ja head seltskonda. Meri või muu veekogu pole teatavasti kunagi täpselt samasugune – looduse võlu! Aerutades saab just sellest osa – muide, lauale mahub lisaks sinule ka laps või koer. Miks mitte minna aerusurfi proovima kogu perega! Mitmed paigad pakuvad ka surfilaudadel joogatunde või päikeseloojangumatku – jooksvat infot ilmaolude ja sündmuste kohta leiad erinevate randade surfiklubide Facebooki lehekülgedelt.

9. Sobib igale veekogule. Aerusurfi saab harrastada nii merel, järvedel kui jõgedel.

10. Aktiivne minipuhkus, mida sa väärid. Kogu veekogu ääres käimine ja surfamine võib aega võtta vaid mõne tunni, kuid annab sulle ja sinu kaaslas(te)le tagasi palju positiivseid emotsioone. Võta suvest ja Eesti loodusest viimast, kes teab, ehk kujuneb sellest sinu uus kirg?