Teised viskasid nalja, et Elizabeth II kandis käekotti justkui oleks ta tulnud mõnda poodi, kust kavatseb sama kiiresti lahkuda. Paljud leidsid, et kuninganna, kes on harjunud oma saatjaskonnale käekotiga varjatud sõnumeid saatma, nägi välja justkui keegi, kes sooviks otsemaid oma kodust lahkuda.

Tõde on lihtne: kuninganna elab lossis, mis on suur ja lai. Tema eluruumid ja ametiruumid on eraldi. Seega on lossis käekotiga ringi käimine igati loogiline.

Paar aastat tagasi tekitas elevust info, et kuninganna Elizabeth II annab käekotiga saatjaskonnale erinevaid signaale. Näiteks, kui ta asetab käekoti lauale, tähendab see, et ta soovib ürituselt lahkuda viie minuti pärast. Kui ta asetab käekoti laua taga istudes põrandale, tähendab see, et ta soovib oma vestluspartnerist vabaneda nii ruttu kui võimalik ja kuninganna tuleb "päästa". Signaale on veelgi. Kui kuninganna vahetab käekotti paremalt käelt vasakule, tähendab see, et ta soovib rahvahulgas või üritusel edasi liikuda ja rääkida järgmise inimesega.

See, et kuninganna Buckinghami palees Boris Johnsoniga kohtudes käekotti kandis, pole siiski mingi erand. Kolm aastat tagasi, kui peaministriks sai Theresa May, oli Elizabeth II käevangus samuti Launeri kott, kuid toona ei leidnud sündmus nii lõbusat kõlapinda.