MCT-õli

Mis on MCT? See on ingliskeelne lühend sõnadest medium-chain triglycerides ehk keskmise ahelapikkusega triglütseriidid. Tegemist on õlidega (ehk rasvadega), mille seedimine nõuab vähem energiat ja ensüüme. Seega on need n-ö valmis energiaallikad, mis kiirendavad ainevahetust ja on kehale headeks energiavarudeks. Ning mis kõige parem – erinevalt teistest rasvadest ei ladestu need organismi, vaid põletatakse energiaks. Uuringud näitavad, et inimesed, kes tarvitasid MTC-õli 12 nädala vältel, kaotasid kehakaalust võrreldes kontrollgrupiga ligikaudu ühe kilogrammi rohkem.
Lisa hommikuse smuuti sisse rasvapõletuse tõhustamiseks supilusikatäis kookosõli ja vaata, kas ja kuidas mõjub.

Tervislikke rasvu sisaldavad toidud

Lülita menüüsse avokaadod, magus kartul (bataat), kaunviljad, pähklid ja rasvane kala (lõhe). Tervislikud rasvad on kaalulangetamiseks hädavajalikud. Keha vajab parimaks funktsioneerimiseks valke ja rasvu. Kui me talle korralikus koguses süsivesikuid ja rasvu ei anna, hakkab organism neid ammutama lihastest.

Hapukapsas

Need, kes vihkavad hapukapsast, peaksid oma vastumeelsusest võitu saama. Piisab ka lusikatäiest hapukapsast päevas, kui eesmärgiks on taljepiirkonda kogunenud rasva kaotamine. Õnnelik soolestik tähendab õnneliku elu, sest sooles elavad bakterid mõjutavad organismi ainevahetust. Koos igapäevaste apteegist ostetud probiootikumidega võiksid tarbida ka looduslikke probiootikume. Hapukapsas on üks neist, kontidest keedetud puljong teine. Lisaboonusena saad neid süües särava näonaha.

Täisteraviljatooted

Me kõik armastame süsivesikuid, see on selge. Kuid valge saia võiks vahetada pruuni ja musta riisi, kinoa ja odra vastu. Koos kõhurasvaga väheneb ka põletike ja südamehaiguste tekke võimalus. Täisteraviljatooted tekitavad täiskõhu tunde pikaks ajaks ning näljatundest tingitud näksimine jääb ära.

Õunaäädikas

Multifunktsionaalne toode ilumaailmas. Kuid kas oled seda joonud? Kui mitte, siis peaksid proovima. See aitab reguleerida seedimist ja hormonaalset tasakaalu ning vähendab kõhupuhitust. Supertoonikuks kutsutud õunaäädikas mõjub hästi sooles elavatele headele bakteritele, tasakaalustab soolesisu pH taset, tapab viirusi ja halbu baktereid. Sega üks supiluiskatäis õunaäädikat klaasitäie veega, puista peale veidi kaneeli, lisa natuke steeviat magustamiseks ja joo. Optimaalne päevane kogus on 1-2 supilusikatäit õunaäädikat päevas.

Allikas: Byrdie