... iga koer õpib oma hädad kiiresti õue tegema. Varajane tunnustav harjutamine ja juba mõnekuune kutsikas teab ukse juures märku anda. Lapse potitreening kestab kuude kaupa, vahel kauemgi ja karistamine vaibale pissimise eest ei tule lapsega loomulikult kõne allagi.

... koera toitmist ja väikese inimese toitmist ei saa võrreldagi. Koer? võtad toidu, paned kaussi, asetad kausi põrandale, võtad tühja kausi, pesed puhtaks. Inimene? Paned toidu kaussi või taldrikule ja ta keeldub sellest. Kui ei keeldu, käib söömine läbi vingerdamise ja meelitamise ning pool toitu lõppeb põrandal. Pärast tuleb pesta põrand, söögitool ja laps ise. Selleks ajaks kui ühele poole saate on põhimõtteliselt juba järgmise toidukorra aeg.

... lapsest hea inimese kasvatamine on olulisem kui Nemo istuma õpetamine. Koera istuma, lamama ja kõrval käima õpetamine pole ka kindlasti lihtne, see vajab kannatust ja maiustega meelitamist. Aga see, kas ta neid trikke oskab, ei mõjuta koera elukvaliteeti mitte kuidagi. See kui palju sul jagub kannatust ja oskusi oma lapsest aus ja tubli inimene kasvatada panebki aga aluse kogu tema elule ja see vastutus on tuhandekordselt suurem kui "Istu!".

... armastus oma lapse vastu kestab kogu su elu. Koer veedab sinuga palju häid aastaid, aga kui teda ühel päeval enam pole, saad sa võtta uue koera. Laps jääb sinuga kogu eluks ja armastus tema vastu on miski, mida ei anna võrrelda ühegi teise inimesega, ammugi loomaga. See ei ole sama. Küsi ükskõik kellelt, kellel on nii koer kui laps. Oma last armastad sa tingimusteta ka siis kui ta on ammu välja kolinud ja käib külas, et raha paluda. Ka siis kui sa ei kiida heaks tema valikuid. Laps on su laps, päris laps.

Allikas: parent.com