Vaevalt et Stella K. Wadowsky nimi tutvustamist vajab – 20aastase ajakirjanikukarjääriga naine on olnud ametis ka stsenaristina, ta peab Stellariumi blogi ja on ajakirja Mood ilutoimetaja. Hiljuti lansseeris ta ka Afääri-nimelise ilublogi (vaata www.affair.ee), kusjuures ka tendal on ilumaailmaga vägagi eriline afäär – nimelt käis ta kaks aastat tagasi Londonis brändi Urban Decay jumestuse meistriklasse vaatamas ja kohtus sealsete meigikunstnikega. “Esialgu oli eesmärk Londonis Stellariumi jaoks mõned koostööd teha, kuid õige pea veetsin iga oma vaba hetke hoopis Urban Decay Masterclassides. Eestisse tulin kindla otsusega minna meigikooli,” ütleb Stella.

Huvi meikimise ja iluteemade vastu üldiselt arvab ta pärinevat lapsepõlvest. “Üks minu esimesi mälestusi lapsepõlvest on seotud just meikimisega – minu ema istub magamistoa voodil, tal on jalas kitsad mustad teksad ja ta värvib huuli. Päike paistab aknast sisse ja maailm tundub nii turvaline,” meenutab ta.

Mõeldud-tehtud

Otsus langetatud, astus Stella 2015. aasta oktoobris rahvusvahelisse meigikooli International Make Up Center, mis on Eestis vanim meigikool. “Samasugused koolid asuvad ka Soomes, Rootsis, Norras ja Taanis. Kursus kestis kolm kuud. Iga päev palju uut infot, korralikus koguses teooriat ja loomulikult praktika,” kirjeldab naine. “Iga päev uus teema – ajastud, fantaasiameik, meik prillikandjatele, jumestus vanemale daamile, meik meestele, suitsusilm, kassisilm, meik stuudios ja nii iga päev neli-viis tundi.” Kursuse lõppedes sai Stellast rahvusvaheliselt diplomeeritud meigikunstnik.

Professionaalse meigikunstniku oskused aitavad tal ka oma blogides käsitletavaid iluteemasid paremini mõista. “Milliseid teadmisi vajan, et jagada lugejatele veelgi paremini infot? Stellariumi arvustuste põhjal ostavad naised oma meigikotti või öökapile uusi tooteid ja ma tundsin, et vajan rohkem infot, mida lugejatega jagada,” avaldab Stella ja lisab, et on nüüd blogi tarvis kosmeetikat testides, YouTube`is meigivideosid tehes ja lugejatele soovitusi jagades tunduvalt pädevam kui varem. Samuti on meikimisteadmised muutnud ka tema ilutoimetaja tööd veidi hõlpsamaks.

Õhtul tumesinine huul

Jumestuskursus pani naist ka enda meikimisharjumusi üle vaatama. “Ma ei ole enam nii rutiinis kinni. Punane huul, lainerijoon ja roosa põsk – see oli üle kümne aasta minu muutumatu meik. Õudne,” räägib ta. “Nüüd meeldib mulle eksperimenteerida. Kahtlemata on ka blogi jaoks pildiseeriate tegemine lihtsam, sest varem oli mul alati meigikunstnik tiimis, nüüd teen meigi ise.”

Meigikunstnikuna on tal oma kindel klientuur, kellele tema võtted sobivad. “Armastan värve ja trikiga meiki – näiteks töötab hommikul alati heleroosa lauvärv ja õhtul tumesinine huul.”

Kokast juuksuriks

Vähesed teavad, et modelisaatest tuntud modell German Pinelis on õppinud hoopis kokaks ja sellena ka töötanud. Viimasel ajal modellitööd tegev German on aga avastanud lisaks maitsete loomisele endas uue kire – ta õpib oma ala parimate kõrval juuksuriametit.


Foto: Taavi Luhamaa

“Tundsin juba ammu huvi juuste soengusse seadmise vastu. Katsetasin tuttavate ja sugulaste peal erinevaid soenguideid, mida nägin fotodel ajakirjades või internetis. Inspiratsiooni soengute tegemiseks leian alati ka YouTube'ist soenguvideosid vaadates. Siiani olen pigem ikka iseõppija olnud,” alustab German, kes õpib juuksuriametit nüüd Intersalonis.

“Kuulsin oma heade tuttavate käest, et Intersalonis töötavad oma ala parimad meistrid, kes väga armastavad oma tööd ja koolitavad ka teisi juuksureid. Nii võtsingi salongiga ühendust, et uurida, kas saaksin sinna õppima minna – rääkisin oma huvist, näitasin fotosid tehtud soengutest ning mind otsustati võtta vanem-meister/stilisti käe alla õppima.”

Salongis õppimine sisaldab nii teooriaõpet kui ka teoreetiliste teadmiste praktikas järele proovimist. “Juuste värvimine ja lõikamine on väga spetsiifilised ja tehnilised oskused ja võtab veel aega, enne kui ma need endale selgeks saan ning neis end tugevalt tunnen,” ütleb German. Praegu aitab ta meistrit juuksevärvide valimisel, segamisel ja peale kandmisel. Juuste lõikamist ja värvimist harjutab ta eelkõige lähedaste ning tuttavate peal.

“Tugevalt tunnen end juba erinevate soengute (punutised, lokkide ja föönisoengute) tegemisel ja neid võivad kliendid julgesti minu juurde tegema tulla. Mulle meeldib keskenduda tulemusele – kliendi kaunist välimust võluva ja kunstipärase soenguga veelgi rõhutada,” ütleb mees. Lisaks naiste soengutele teeb ta ka juba meestele moodsaid juukselõikusi. “Loodan varsti juurste lõikamisest ja värvimisest nii palju teadmisi ja oskusi omandada, et võiksin rahulikult hakata klientidele põnevaid lõikusi tegema ja erinevaid värvitehnikaid kasutama.”