Glükogeeni varud hakkavad otsa lõppema. Glükogeen on su keha energiaallikas ja kindlasti ei soovi sa seda elimineerida. Vähenenud glükogeen võib väljenduda selles, et su lihased väsivad järjest kiiremini.

Võid kergemini haigestuda. Me teame, et kortisoon ja kortisool (stressihormoonid) ei aita kaasa kaalu langetamisele ja võivad kõhupiirkonnas rasva talletumist soodustada. Nimetatud hormoonide kõrge tase nõrgendab ka su immuunsüsteemi, mistõttu ületreenimine võrdub ka kõrgema tõenäosusega haigestuda.

Koormad liigselt südant. Ületreenimisel tõuseb nii puhkeasendis kui ka treenimise ajal südame pulsisagedus. Ole oma südame vastu hea ja puhka vahelduseks.

Treeningu sooritus kannatab. Kui su graafikus pole piisavalt aega puhkamiseks, kannatab selle all eelkõige sinu treeningu sooritus, sest su lihased sõna otseses mõttes ei taastu. See muutub aga ajaga järjest hullemaks.

Lihased ei arene õigesti. Pidev ületreenimine ja ebapiisav puhkuseaeg ei ole sinu lihastele hea – need ei arene nii, nagu nad võiksid. Seega, ületreenimine ei ole tegelikult kuidagi efektiivne.

Tunned end halvasti. Väikesed lihasrebendid ei saa taastuda, mille tulemuseks on paistetus, tundlikkus ja valu. See tunne kestab päevi ja muutub järjest hullemaks. Tunned end füüsiliselt väsinuna veel pikka aega, mistõttu on ka igapäevaste tegevuste sooritamine raskendatud.

See ajab ka su pea segi. Lihasväsimus ei ole ainus asi, mille pärast peaksid muretsema. Väsimus ja stress laienevad ka sinu meeltesse, mistõttu kaob motivatsioon ja enesekindlus, oled närvilisem ja tüdined kiiremini.

Allikas: Pop Sugar