Sellel, et juuksed on kogu aeg ühes asendis, on oma mõju ka nende kasvule. Kui juuksejuured on pikka aega samas asendis (kannad pikka aega kinnist ülespandud soengut), harjuvad närvilõpmed sellega ära. Juuksekarvade asendi muutmine stimuleerib närvilõpmeid ja peanahk muutub tundlikumaks.

Enne, kui sa juukseid taas hobusesabasse kinnitama hakkad ja sellega kaasneva ebamugavustunde kahjutuna kõrvale heidad, mõtle pisut. Juuste ülespanemine liiga kauaks ja liiga sageli võib endaga kaasa tuua ka paigutist kiilanemist, kuna tirid juukseid pidevalt samast kohast.

Veelgi enam, nii toimides kahjustad tegelikult ka juuksekarvu. Juuksed koosnevad keratiinist ja on olemuselt surnud kude – kui neid liiga kõvasti sikutad ja muljud, siis need katkevad. Kui sul on pikad juuksed, katseta erinevate ülespandud soengutega: ühel päeval patsid, teisel hobusesaba, kolmandal krunn...

Patside punumisel on oluline tähele panna, kuidas need punutakse ja kinnitatakse. Mõnikord tehakse patsid nii tugevasti, et peanahal hakkab üsna pea valus. Spetsialistid hoiatavad, et just patside punumine tekitab peas kõige sagedamini juuksevabu laike – karvad lihtsalt tõmmatakse välja. Seega tuleb patsid punuda lõdvalt, mitte sikutades ega tihkelt.

Kui sa aga oled ülespandud soengusse kiindunud ning tunned nüüd juuste kaotuse ees hirmu, siis tegelikult pole vaja karta. Skalbi valulikkust ja juuste kaotus on võimalik vältida. Ära pane juukseid üles iga päev. Kui neid siiski terve päeva niiviisi kannad, lase õhtuks krunn või pats lahti. Ja kanna erinevatel päevadel erinevaid ülespandud soengute variante.

Allikas: Huffington Post