Kahe jalaga maa peal

Anna oma jalgadele suvel puhkust ja lase neil “hingata” – mugavalt madalad sandaalid on nüüd vägagi teemakohased. Kui trenditeadlikumad on juba ammu kursis, et sel suvel on väga populaarsed plätu-tüüpi dekoreeritud sandaalid, siis kindlamalt püsivad jalas siiski kannataguse rihmaga jalanõud. Endiselt pole kauplustest kadunud ka varbavahe-lõikelised suvekingad.

Valentino voogavat pliseekleiti täiendavad minimalistliku joonega sandaalid. Foto: Scanpix


Piisab mõnest pärlist, et ka kõige tagasihoidlikumatele sandaalidele veidi kelmikam välimus luua. Rylko, 79,99 (ABC King)


Pööra jalanõude valikul tähelepanu tallale – liiga õhuke tald ei toeta piisavalt jalga. Õnneks soosivad ka trendid pigem toekama tallaga jalanõusid. Tosca Blu, 159,99 (ABC King)


Kontsa mitu kõrgust

Neile, kes ei ole nõus “kõrgustest” ka suvel alla tulema, on kauplustes jalanõude valik samuti lai – praeguse hooaja võtmesõnadeks on pahkluurihmad, platvorm-kontsad ja kõrged suvised kiilkontsaga espadrillid. Toekam konts on aga selgelt trendikas ja see kehtib nii kõrgete platvormide kui jalapärasemate sügiskingi meenutavate valikute kohta.

Kui õhutemperatuur on 10 soojakraadi ümber, on poolsaapad suurepärased valikud ka kesksuvel! Pealegi, sombusel sügisel ei raatsiks selliseid ju karbist välja võttagi… Céline kevadsuvist kollektsiooni täiendasid just sellised erkpunased kaunitarid. Foto: Scanpix


Pahkluurihmadega kingad muudavad eriliseks nii lõhkised teksad kui ka piduliku kleidi. Liu Jo, 199,99 (ABC King)


Kui oled mõtetega juba sügises, soeta kingad, mida kanda nii praegustel jahedatel suvepäevadel kui ka juba sügise hakul. Love Moschino, 289,99 (kaubamaja.ee)


“Valge tossu” uus tulemine

Sportlikke jalanõusid ei saa olla kunagi liiga palju, eriti kui jutt käib valgetest tossudest ja tennistest, mis sobivad suurema osa rõivaste juurde. Sel hooajal on valge sportlik jalanõu teinud suure sammu glamuursema üldmulje poole: pilkupüüdvad detailid, logod… Sportima ei raatsiks selliste “spordijalanõudega” küll minna.

Tänavastiil á la Dior: nahktagi, läbipaistev plisseeseelik, crossbody-kott ja valged tennised. Foto: Scanpix


Huulepulgajäljed tossudel on taas üks kelmikas tõestus, et välimuse eriliseks muutmiseks läheb vaja vaid õige väikest vimkat. No Brand, 99,99 (ABC King)

Arvad, et valgetes tossudes pole midagi erilist? Kas sellised suudavad sind veenda ümber mõtlema? Marc Cain, 259,99 (kaubamaja.ee)

Edev ja sportlik

Kui kahtled siiski valgete tenniste (või üldse jalanõude) praktilisuses või soovid neile lihtsalt mugavat vaheldust, siis palun, siin on veel üks variant – moelavadel on näha tõeliselt glamuurseid spordijalanõudest inspireeritud jalatseid, mida saab kanda kus tahes. Ja spordrajale soovitame siiski spetsiaalselt sportimiseks mõeldud tossudega minna…

Diori õrna komplekti ilmestavad fooliumiefektiga pea põlvini ulatuvad sportlikud “ketsid”. Foto: Scanpix


Need jalanõud sobivad nii jahedal suvepäeval kui ka saabuval sügisel. Boonuspunktid põneva mustri eest! Givenchy, 318,- (netaporter.com)


Stiilsed nahkjalanõud Ivo Nikkolo saabuva sügise kollektsioonist on märgiks, et luksuslike tossude trendi saadab ka järgmisel hooajal edu. 359,90


Allikas: Laupäevaleht LP