Milliseid pulmakleite pruudid sel aastal tellivad ja mida dikteerivad trendid? “Pruutkleidide puhul ei muutu trendid nii kiirelt nagu mujal moes. Suured muutused toimuvad aastate järel. Pruutkleit on väga personaalne rõivaeese ja valmib alati ennekõike kandja figuuri ja eelistusi arvestades. Hetkel on kindlasti väga aktuaalsed nähtamatu, kehajäljendava võrgu peale laser- või pitsidetailidest, pärlitest tikitud kleidid. Viimased aga ei pruugi kõigile sobida ja nõuavad suhteliselt laitmatut keha. Seega on moepildis kasutusel mitmeid erinevaid lõikeid ja materjale, et rahuldada erinevaid soove ja ootusi,” kirjeldab Tiina. “Üldjoontes võib öelda, et pruutkleidid on aastate jooksul tugevasti oma kaalu vähendanud. Tänapäevased kleidid on kergemad – ilma korseti ja kohevate, mitmeid kilosid kaaluvate alusseelikuteta. Rõhk on loomulikkusel ja pigem käsitööl, tikanditel.” Materjalidest kasutatakse Tiina sõnul kergeid tülle, siidikreppi, puuvillapitse, laserpitse ja -detaile. “Vähem kasutame rasket pärlikangast ja päris unustatud on raske satiin ja taft.”


Foto: Tiina Talumees moestuudio

Luksuslik kogemus

Pulmakleit on paljude naiste jaoks elu kõige erilisem, pidulikum ja ka luksuslikum kleit. Luksus seisneb moelooja sõnul ka kleidi tellimise teenuses. “See saab osaks ka kõige lihtsama kleidi tellijale. Ülimalt personaalne lähenemine ja süvenemine igasse detaili on see, mida klient ootab ja vajab. Eriti oluline on see just pruutide jaoks.” Moekunstnik õpib igat pruuti ka veidi lähemalt tundma: “Vaid nii jõuame täpselt tema jaoks selle kõige õigema lahenduseni.” Nii näiteks valmistatakse peaaegu alati pruudi keha peale kleidimulaaž võimalike kangavariantidega – nii saab täpsemalt aimu, milline kleit päriselt välja hakkab nägema.

Külalised lähtugu kutsel märgitust

Kuid pulmapidude riietus ei puuduta vaid pruutpaari. Mida soovitab Tiina neile, keda pulma külaliseks palutud? “Soovitaksin pruutpaaril märkida kutsele võimalikult palju infot, et mida nad külalistelt ootavad ja sealhulgas peaks olema ka kindlalt rõivastuse märge. Kui seda ei ole, siis on ka täiesti sobilik riietuse kohta pärida peokorraldajatelt endilt. Ennekõike määrab peigmehe riietus ka külaliste valikud. Kui peigmees kannab näiteks smokingut, siis on külalistel viisakas kanda ka smokingut või tumedat ülikonda. Kui aga peigmees on kergelt kortsunud linases ülikonnas, siis pole ka peokülalistel vaja lipsuvaliku kallal pead murda. Kindlasti ei tohiks ka unustada seda, et kõige ilusam naine pulmas on pruut.”

Allikas: Laupäevaleht LP