Peakatted valmisid moelooja Liisi Eesmaa ja arhitekt Sille Pihlaku koostöös Liisi kevad-suvise kollektsiooni Hüperborea tarbeks. Ulmelised nokad ja päevavarjud on inspiratsiooni saanud kiilidest ja nende tiibade mustrist. Peakatted on teostatud 3d prindituna ja laserlõikes.

Tanel Veenre

Inspiratisiooniks on matemaatika ja veealused elukad.

Mari Masso

Disainerit inspireerivad viliköögiviljad, põnevad inimesed, ulme, lihtsus, kübarate ajalugu, erinevad raamatud ja arhitektuur jne. jne. Tegelikult kõik, mis on meie ümber. Tihti on nii, et ei teagi täpselt, kust kohast inspiratsioon tuleb, lihtsalt tuleb nägemus mis on vaja ellu viia.

Piret Ilves

Peakatete loomisel lähtub disainer samadest põhimõtetest, mis riiete loomisel. Kõige tähtsam on leida ideaalne kooslus värvi ja minimalistliku vormi vahel. Vormiga omakorda saab mängida just täpselt nii palju, et säiliks kantavus. Materjali poolest on Pireti vaieldamatuks lemmikuks naturaalne villavilt.

Reval Denim Guild

Antud kõvakübar on inspireeritud ajatust kaabuklassikast, mida võib leida ka me esiisade kappidest. Kuigi antud kõvakübar on vormitud ligi saja aastasel puitklotsil, on vormi loojate poolt täiustatud - seda näeb eriti hästi siis, kui kaabut külje pealt vaadata (kaabu all-äär on graatsiliselt kumer), eest vaadates võib näha, et kaabu serv, nn “brim” on kitsam st rohkem peadligi, mistõttu mõjub kaabu kandja peas tükk maad elegantsemana kui muidu kõvakübarad.

Kätlin Kaljuvee

Kätlin Kaljuvee autorijoonistustega siidisallid on inspireeritud Eesti muinasjutulistest metsadest ja loodusest, iga salli taustaks on mõni lugu või legend. Sallid on algselt käsitsi joonistatud ja hiljem siidile trükitud, iga mustrisall on ainulaadne autorilooming ja kui kuskil müügil, siis väga väikestes kogustes.

Triin Isak

Mütside loomisel on disainer inspiratsiooni ammutanud ratsutamisest ja klassikalisest ratsamütsist (üleüldiselt briti ratsakultuur oma kvaliteetsest villasest ratsariietega), samuti on tunda kerget militaarsust.

Britt Samoson

Peakatted on loodud Britt Samosoni eelmise sygistalvise kollektsiooni FLOATING ISLAND esitluse ning pildistamise juurde. Kollektsioonis oli palju praktilisi pehmeid soojasid villaseid lihtsaid mantleid ning kergeid lihtsa lõikega tuunikaid. Samuti Britt Samosoni enda joonistatud kangast tooteid , millel oli kujutatud kristalle. Peakatted olid kauniks helklevaks täienduseks neile. Inspiratsioon sai Britt selleks kollekstiooniks varasügisesest metsast, kus varahommikuti kohtab pehmete samblate kõrval veepiiskadest tekkinud sillerdavaid kobaraid... Peakatted on valmistatud silikoonist ning kaetud kristalli- ja pärlipuruga.

Piret Mägi

Need kindlad peakatted on väikese piduliku alatooniga ja mõeldud naistele kes lähevad poolpidulikule koosviibimisele. Peakatteid tehes inspireerus Piret Eesti sügisest ja selle värvidest.

Pohjanheimo

Disainer sai inspiratsiooni suurtest lilleõitest ja heast kvaliteetsest kangast, mis on mütsi süda.

Fotod: Kertin Vasser