Suur ja soe

Nagu rõivamoes üldiselt, domineerib ka kudumite puhul suurus, mis tundub olevat kandjale veidi liiga suur – see aga võimaldab luua loovaid komplekte, näiteks panna kampsuni alla triiksärgi või kõrge kaelusega pluusi. Need, et pelgavad, et mahuline kudum muudab komplekti liiga “suureks”, võiks proovida need kas keskelt vööga kokku tõmmata või kanda neid pigem kitsamate pükstega, kuid näiteks kindlasti mitte retuusidega (me ei väsi kordamast, et need ei ole püksid!). Trendikamad kombineerigu kitsaste pükste juurde sukksaapad. Siiski, ka sellisel suurel kudumil võiks olla mingi tähelepanu tõmbav detail: kapuuts, ootamatus kohas muster või midagi muud.

Sonia Rykieli naturaalvalge kudum on asümmeetrilise lõike ja põneva varrukadisainiga. Foto: Scanpix

Modernne kudumilahendus Zaralt – kapuutsiga kudum, mida saab mitmeti kanda. 49,95


Vaba aja lemmik

Kudumid on vaba aja rõivastuseks loodud! Pole ju midagi lihtsamat, kui tõmmata jalga teksapüksid ja panna peale üks mugav kampsun. Seda teavad ka mitmeid vabaajabrändid, kelle bestsellerite hulka kuuluvad just sellised rõivaesemed… Siin on lõputult katsetusruumi – proovi segada erinevaid mustreid, kujundeid, tikandeid ja materjale. Kujunditest on nüüd väga popp tähe- ja kosmosetemaatika.

See Tommy Hilfigeri kudum on kõike muud kui igav! Foto: Scanpix

Kui trendikad rokkivad ja veidi robustsedki kampsunid pole sinu ampluaa, kuid ihkaksid siiski midagi teistsugust, siis ehk meeldiks sulle midagi sellist? Monton, 49,95


Kontorisse sobivad

Kudumid oma praktilisuses on ka suurepärased argipäevarõivad, kuid selge on see, et suusakampsun ei pruugi just igasse kontorisse sobida… Küll aga passivad siia peenemakoelised kudumid, mis on maitsekalt kaunistatud näiteks graafiliste mustrite või ehk elegantsete volangidegagi. Siin tasub erilist tähelepanu pöörata eseme kvaliteedile ja eseme hooldusjuhendile – eeldades, et soovid eset pikaajaliselt kanda, on see ju vägagi oluline.

Victoria Beckhami kudum on tõeline graafikateos! Foto: Scanpix

Pehme pastelltoon ja naiselik disain lisavad talvele kargust ning õrnust. Ideaalne naiselikele tüpaažidele. Red Valentino, 395.- (netaporter.com)


Lihtne ja lööv

Praeguse hooaja ilmselt kõige trendikam kampsun on ühevärviline ja vormilt lihtne, lastes materjalil, toonil ja kudumi koel maksimaalselt esile tulla. Sellist sooja kaaslast on imelihtne kanda nii erinevate viigi- kui teksapükstega kui seelikutega. Ja mis seal salata, osavnäpud saavad ka ise sellise kampsuni kudumisega ise hõlpsalt hakkama. Kui nüüd meenutad, siis millal sa ise midagi viimati kudusidki?

Kombineeri pehmete kudumitega teisigi pehmeid materjale – tulemus võib olla sama cool nagu Paul and Joe komplekti puhul. Foto: Scanpix

Minimalistilik kampsun, mis pääseb löögile ka kõige lihtsama seeliku või pükstega. J.Crew, 164.- (netaporter.com)


Mitte vaid talveks

Mäletad veel eelmise aasta supertrendi, kui kõik kandsid coatigan'e, pikki kudumeid, milles said kokku mantlid ja kardiganid? See polnud vaid ühe hooaja hitt, vaadates ka esimesi järgmise aasta kevad-suvised moekollektsioone, on üks kindel – pikad kardiganid on jätkuvalt aktuaalsed. Toimugu moelavadel aga mis tahes, valime riideid ju ikka selle järgi, mis meile meeldib, seljas mõnusad tunduvad ja millega oleks soe ning mugav. Pehme ja kvaliteetne kardigan on igatahes väärt moeamps igal aastaajal.

Burberry pikk kudum ja kootud kleit – kudumite kombineerimisel võib saada vägagi põnevaid sümbioose. Foto: Scanpix

Värve, värve ja veelkord värve! Kas neid ei vaja meie halliks-pruuniks-mustaks kippuvad garderoobid talvel kõige enam? Tommy Hilfiger Jeans, 139,99 (kaubamaja.ee)


Allikas: Laupäevaleht LP