Naiselikkus ei ole minu jaoks lihtsalt ilus välimus, see on pigem mingi sisemine kiirgus ja sära. See miski, mis lihtsalt täidab ruumi, kui naine tuppa astub. See on avatud süda ja kontakt iseendaga.

Loomulikult on naiselik naine ka ilus. Aga ilu ei tähenda mingeid kindlaid sentimeetreid või värvitoone. Ilus naiselik naine lihtsalt armastab ennast, oma olemust, oma elu ja oma keha. Parimal juhul isegi jumaldab.

Naiselik naine ei peaks üritama ennast muuta kellekski teiseks või olla kellegi sarnane, pigem peaks ta väljendama just iseenda unikaalsust. See eeldab muidugi ka väga suurt teadlikkust oma sisemisest olemisest ja kontakti oma erinevate aspektidega, sest suures plaanis ei ole naine midagi ühtlast ja ettearvatavat. Naiselikkus on pigem vaba piiranguteta voolamine - vahel väga malbelt ja siis jälle kärestikuliselt.

Need olemise vormid, mis naises vaheldumisi pulbitsevad, näitavad ainult naise elusust. Mina isiklikult tajun neid praeguses eluetapis läbi erinevate jumalanna aspektide - olles vaheldumisi loomingulise Saraswati energias ja küllust ning ilu loovas Lakshmi energias, siis jälle emalikus ja armastavas Parwati energias, sinna vahele sensuaalses Lalita Tripura Sundari energias, kohati kõigest läbi minevas Durga energias ning aeg ajalt ka purustavas Kali energias ning on hetki, kus kohtan end ka ennast ohverdavas Chinnamasta energias…

Naise võimalus on lihtsalt tänutundes tervitada iga uut ilmuvat aspekti, isegi juhul, kui see ei tundu sel hetkel kõige lemmikum. Pole vaja iseendaga kakelda või maha salata või end kuidagi kahandada või kohendada. Naine ongi spekter, värvipalett ja selle mõistmine ning omaks võtmine on tee harmoonias ja naiselikus väes elamiseks.

2. Kuidas taasleida kontakt iseendaga, kui see on kaduma läinud?

Naiselikkuses elamine ja olemine võiks olla meie loomulik osa, kuid kiires elutempos, olmes, muredes ja eriti kriisisituatsioonides on ennast väga lihtne ära kaotada. Lisaks on meid ka kollektiivselt mõjutanud erinevad võltsarusaamad naiselikkusest ja oma rollidest.

Ja siis mingi hetk avastad, et oled jäänud kõige muu kõrval tagaplaanile ja vaatad ennast äkki kui täiesti võõrast tegelast. Et kuhu see naine siis nüüd minus kadus? Siis lihtsalt tuleb teha stopp ja endale aega võtta. Lihtsalt olla. Ennast kuulatada. Mida mina päriselt vajan? Sest kui naine, kes on pere süda, ei ole kontaktis iseendaga, on ka kõik ümbritsev pilla-palla.

Minu puhul toimib kiirteena iseendani lihtsalt vaikus ja meditatsioon. Et fookus liiguks mõistuse virr-varrist taas südamesse. Et hingetee oleks taas nähtav ja südamehääl kuuldav.

Esmatähtis on loomulikult lõõgastuda - kas siis head auravat teed nautides, lõhnavas vannis mõnuledes või praktilisest linnamelust välja astudes looduse väge ja elusust ammutades.

Mõistuses ketramisest aitab väljuda ka mistahes kehaline praktika - jooga, chi kung, jooksmine… igaühel oma. Minu enda naiselikkust toidab tohutult kvaliteetse muusika kuulamine, laulmine, mõne muusikainstrumendi mängimine ja läbi tantsu oma keha kogemine.

Üleüldse on väga tähtis olla heas kontaktis oma füüsilise kehaga. Teha rahu oma kehaga, mõista, kui kaunis on naise figuur, ükskõik mis mõõdus või vormis see on. Ning ainult siis on päriselt võimalik oma kehal lasta uppuda naudingutesse, mis on omakorda tee veelgi sügavama naiselikkusse ja väeni.

On ütlus, et kõik, millega sa end ümbritsed, selleks sa ka muutud. Seetõttu on väga vajalik teha õigeid valikuid, mida sa oma ellu lood ja mida endasse ammutad.

Naiselikkust toetab minu tunnetuse järgi kõikvõimalik ilu meie ümber. Kaunis kleit naise seljas, ka kodus, mitte ainult peol. Soojusest pakatav kodu. Mõnus muusika ja aroomid. Värsked lilled laual. Visuaalselt ilus ja armastusega valmistatud toit… Need on küll esmapilgul pisikesed detailid, aga toovad elususe ja loovad ruumist kodu. Ja naine on teatavasti ülim ilu ja elu looja.

Et aga naiselikkus saaks igas naises täielikult väljenduda, on kindlasti vaja ka eneseteostust. Ilma selleta kuivab naine lihtsalt ära ja tunneb, et miski on puudu. See on oluline küsimus igaühele - kas ma saan ennast praegu oma täispotentsiaalis teostada või mis on need sammud, mida selle suunas teha?

Naiseks olemist toetavad minu puhul kindlasti ka inspireerivad naised minu ümber. Kvaliteetaeg naistega, mitte lihtsalt uutest ripsmetuššidest arutades, vaid päriselt avatud südametega sügavaid teemasid avades ja teineteisele täies pühendumises oma kohalolu pakkudes. Mõistes, et me ei ole oma teemadega üksi ja saame teineteist toetada.

Ja no ma lihtsalt ei saa mööda minna ka eraldi kleidi teemast, kuna elan nii läbi ja lõhki kleidimaailmas. Minu tunnetus on lihtsalt see, et kaunis mööda keha voogav kleit aitab naise visuaalset naiselikkust veelgi rohkem rõhutada ja välja tuua. Ehk siis kleit ei ole lihtsalt mingi praktiline kehakate, see on meie naiselikkuse ülistamise vorm.

Need on mõned näited minu viisidest enda naiselikkusega taas kontakti leida ning igal naisel on kindlasti omad teed, kuid eesmärk on ikka üks - taas leida kontakt oma südamega, avada see täielikult, armastada iseennast ja ümbritsevat kõigis oma olemistes ja nii saabki avalduda see sisemine kiirgus, mis paneb ka kogu välise maailma hoopis imelisemalt vastu peegelduma.

3. Üks soovitus, kuidas naiseks olemist tõeliselt nautida

Naiseks olemist võiks nautida iga jumala päev, aga aeg-ajalt võiks ka naiseks olemist veel eriliselt tähistada. Näiteks libistada selga oma lemmikkleit, sättida juuksed, võõbata õrnalt huuled ja kindlasti mitte kellegi teise pärast, vaid ainult iseenda pärast.

Võtta see aeg ainult endale - nautida mõnd inspireerivat kunstinäitust, minna oma lemmikkohvikusse ja premeerida end oma lemmikroaga. Ja tõsta sügavas tänutundes kihisev pokaal, et tähistada seda, et oled endale valinud niivõrd värvikireva naiseks olemise tee!

Jaga
Kommentaarid