Kaunis küünelakk aitab hoiduda küünte närimisest ja kui oled lasknud seda professionaalil kalli raha eest teha, tahad tõenäoliselt küüsi kordades vähem närida.

Hoia küüned lühikesed

Mida pikemad küüned sul on, seda ahvatlevam on neid närima hakata. Kui lõikad need lühikeseks, on risk väiksem.

Laki küüned ebameeldiva maitsega küünelakiga

Loodud on spetsiaalseid küünelakke, mille maitse on niivõrd ebameeldiv, et sa ei tahagi enam oma suud küünte lähedale panna.

Saa aru, mis sind küüsi närima paneb

Mõtle, millal sa kõige rohkem küüsi närid? Kui oled stressis? Või kui sul on igav? Proovi neid situatsioone vältida või leia teisi stressimaandamise viise. Näiteks, kui närid küüsi, sest sul on igav, hoia käed tegevuses näiteks värviraamatu värvimisega. Stressi või ärevuse maandamiseks proovi meditatsiooni või hingamisharjutusi.

Proovi sellest järk-järgult vabaneda

Halbadest harjumustest loobumine võtab aega. Võta rahulikult ja proovi end samm-sammult küünte närimisest võõrutada. See võib küll veider tunduda, aga kui oled lõpuks eesmärgi saavutanud, avastad, kui kaunid su sõrmeküüned tegelikult on ja see on piisav motivatsioon, et vanast harjumusest loobuda.

Palu sõprade abi

Ütle oma kõige lähedasematele inimestele, et proovid küünte närimisest vabaneda ja palu neil sind korrale kutsuda, kui märkavad, et su küüned on hammastele ohtlikult lähedal. Kui teed seda alateadlikult, on palju abi, kui keegi sind hoiatab.

Ole kannatlik

Sul ei ole kätemodellile sarnaseid küüsi kohe, kui lõpetad nende närimise, aga see ei tähenda, et see on võimatu. Põhiline on, et jääd endale kindlaks ja ei anna enne tulemuste saavutamist alla.

Allikas: Pure Wow