Küünelakil võib tegelikuks kuivamiseks kuluda tunde ning peale protseduuri jalgade pigistamine terava ninaga või muidu kitsastesse kontsakingadesse, nullib sekundiga kogu vaeva. Selleks, et veatu pediküüriga ka koju jõuda, tule suviti salongi plätudega või talviti Ugg-stiilis saabastega.

Ära proovi ise ideaalselt pediküüri luua

Vahel on sinu tehtud segadust küüntelt raskem eemaldada (eriti geellaki puhul), kui kõike lihtsalt nullist alustada. Kui lõikad oma varbaküüned liiga lühikeseks või annad neile kummalise kuju, ei saagi pediküürija seda kuidagi heaks teha.

Ära raseeri nahapaksendeid

Paljud kliendid paluvad oma pediküürijalt, et ta eemaldaks nahapaksendid raseerimisteraga, aga see võib tekitada veriseid lõikehaavu ning jalgade õrna nahka veel rohkem kahjustada. Seega, kindel ei!

Ära tunne piinlikust oma jalgade üle

Kliente, kelle arvates nende jalad on kõige jubedamad üldse, on tohutult palju. Nii tundub aga pediküürijale, et tema peab tegema seda kõige vastikumat tööd maailmas. Ära muretse, sinu pediküürija on näinud sadu jalgu ja sinu omad pole kindlasti need kõige inetumad.

Ära lobise kogu aeg telefoniga

Sõnumite saatmine on okei, aga kui sinu pediküürija peab 20 minutit järjest kuulma sinu ja su sõbranna vahelist vestlust, võib tal ebamugav hakata. Eriti, kui tal on vaja sinult vahepeal midagi küsida. Lisaks on see ebaviisakas salongi teiste klientide suhtes, kes püüavad lõõgastuda.

Jõua õigel ajal kohale

Pediküürile kulub täpselt nii kaua aega, kui sulle broneerides öeldi. Kui jääd hiljaks, peab pediküürija kiirustama ning vastutasuks ei saa sinu jalad nii palju tähelepanu, kui nad väärivad. Nii nagu igale teisele hooldusele, jõua ka pediküüri paar minutit varem ja lõõgastu. Nii saad ka rahulikult küünelakitooni valida.

Pöördu vajadusel arsti poole

Kui sul on näiteks sissekasvanud varbaküüs, jalaseen või mõni muu mure, pole selle lahendamine pediküürija töö. Terviseprobleemide korral aitab ikka arst või apteeker.

Ära püüa tasandada sissekasvanud varbaküünt

Kui su varbaküüned kasvavad sisse, proovi viilida sissekasvanud piirkonda ja nurka, aga mitte neid kääride või küünetangidega lõigata. Vastasel korral muudad olukorra ainult hullemaks.

Vali toon, mis sulle meeldib

See on kõigest küünelakk, mitte juuksevärv. Ära mõtle üle ja kui oled juba valiku teinud, jää selle juurde.

Ära jäta küünelakki igaveseks peale

Paljud inimesed ei saa küünelaki eemaldamisega varbaküüntelt hästi hakkama, aga pooleldi kulunud lakk on inetu ja kuivatab küünepinda. Puhasta küüned paar nädalat pärast pediküüris käimist – nii võid olla kindel, et väldid koledat pooleldi maha kulunud pediküüri.

Allikas: Self