Nad ei torma esimese asjana oma mobiiltelefoni kontrollima
Hoia telefon magamistoast nii kaugel kui võimalik. Kui kohe pärast ärkamist telefoni järele haarad, võid end koheselt meilidesse, uudiste pealkirjadesse ja sotsiaalmeedia postitustesse unustada ning minutid, mis sa iseendale pühendada võiksid, on jäädavalt kadunud.

Selle asemel tõuse kohe püsti, kui oled ärganud ja hinga 30 sekundit nii sügavalt kui saad. Niiviisi tehes ja mobiiltelefoni eirates tunned end iga kord õnnelikuna. Me garanteerime selle!

Nad teevad asju, mida armastavad
Mõnikord lubavad nad endal hommikul teha asju, mida tõeliselt armastavad. Seda isegi lühikese ja konkreetse aja, näiteks kümne minuti vältel. Tegevusteks võivad olla jooga, mediteerimine, võimlemis- ja venitusharjutused. Aja piiramiseks kasutavad nad taimerit.

Nad teevad kõike kindlas järjekorras
Seda sellepärast, et nii areneb välja lihasmälu ja kujuneb harjumus. Olgu selleks siis hommikune hambapesu, duši all käik või kõik muud tegevused, mis igaühe hommikurutiini kuuluvad. Mida rohkem sa kasutad praktikat, et lõpetad ühe tegevuse ja alles siis alustad teist, seda vähem sa nende asjade teostamisele teadlikult mõtled. See, mis algul tundub väljakutsena, saab peagi su päeva alguse loomulikuks osaks.

Nad teevad enda jaoks selgeks kolm täiusliku päeva komponenti
Korralikud ja hästi organiseeritud inimesed mõtlevad oma päeva läbi. Igal hommikul küsivad nad endalt: mida ma pean tegema, et tänane päev kujuneks heaks? Kui midagi muud ei juhtugi, siis mis oleksid need kolm asja, mis mu päeva heaks muudaksid? Ja kui nad on kolm asja välja nuputavad, siis proovivad nad need oma päevakavasse mahutada ning leida ka mõned varuvariandid, kui asjad peaksid minema nii nagu nad kavandanud pole.

Nad vastavad olulistele e-kirjadele
Kui organiseeritud inimesed kord juba maha istuvad ja arvuti avavad, vastavad nad kohe tähtsatele kirjadele. Kusjuures, nad ei kuluta selleks liialt aega, vaid asuvad juba õige pea teiste hommikurituaalide juurde.

Nad seavad realistlikud hommikueesmärgid
Lisa oma hommikurituaali kohustusi ükshaaval ja sea piirarv tegevustele, mida kindlasti lõpetama pead. Kui püüad kõike korraga muuta, põled varsti läbi ja annad alla enne, kui oled endale käitumise muutmiseks võimaluse andnud. Hommikurutiin on korralike inimeste päeva selgrooks, mille nad teevad iga päev läbi, enne kui uksest välja kiirustavad. Kui pidevalt kipub lisanduma uusi ülesandeid, vaatavad nad rutiini läbi ja teevad vajalikke muudatusi.

Nad valmistavad järgmise päeva toidu eelmisel õhtul
Toidukordade planeerimine on äärmiselt oluline. Mõtle juba eelmisel päeval, mida sa järgmisel päeval hommikul, lõuna ajal ja õhtul sööd. Nii ei kuluta sa hommikul külmkapis tuhnides aega.

Nad on paindlikud
Sageli soovitatakse järgmise päeva planeerimist alusada juba eelmisel õhtul. Ometi tuleb hommikul tihti muudatusi teha, sest öö jooksul on saabunud olulisi sõnumeid või e-kirju. Tegemist vajavate asjade nimekiri on midagi sellist, millega tuleb töötada ja mida vajadusel muuta terve päeva vältel. Kusjuures, kõik tegemist vajavad asjad selles on ühtmoodi olulised. Kasuta nimekirja jaoks telefoni, arvutit või paberit.

Nad teevad ebameeldivad asjad ära esimeses järjekorras
„Söö esimese asjana hommikul ära elus konn ja sa tead, et midagi halvemat sel päeval enam ei juhtu,“ on öelnud Mark Twain. Kaasaegsed organiseeritud inimesed teavad, et esimesena tuleb hommikul ära teha asjad, mida teha ei meeldi. Tee neid siiski ja sa tunned end tegusa ja toimekana kogu ülejäänud päeva.

Nad koristavad strateegilised kohad kodus enne lahkumist
Organiseeritud inimestele meeldib õhtul koju tulles leida eest puhas paik. Köögilaud, kraanikauss, diivan – need on kolm olulisimat kohta, mis sinust puhtana maha peaksid jääma. Tagasi kodus olles, saad sa sel moel kohe diivanile lõõgastuma laskuda või hakata toitu valmistama ilma, et peaksid võitlema kuhja mustade nõudega.

Allikas: RD