Klassikaline pin-up meik on just selline nagu 40-50ndatel – tugevad kulmud, hästi kujundatud ripsmekaar ja tulipunased huuled. Seda kandsid nii tolle aja staarid kui ka tavalised naised tänavatel. Trendi dikteeris kauplustes saadaolev kaup. Lettidel puudus lai toonivalik ning enamasti müüdigi punaseid ja roosasid huulepulki. Päikesepuudrist aga polnud tolle aja naised kuulnudki.

Too silmad esile

Sajandi keskpaigas olid moes tihedad kunstripsmed ja ka kulmud muutusid paksemaks kui 20-30ndate peenikesed kaared. Ihkad endalegi retro-look'i? Piisab sellest, kui tõmbad lainerijoone pisut silmanurgast väljapoole ning paigaldad kunstripsmekaare. Lisanipp: vali ripsmekaar, mis on silma sisenurgast lühemate karvakestega kui välisnurgast.

Päriselu pole nagu pildil

Mõned naised kannavad igapäevase retro-look’i suurepäraselt välja, aga isegi Bettie Page ei viinud alati meigituna prügi välja. Peaksid alati värske välja nägema ning igapäevaselt pole küll vaja kanda nii tugevat meiki nagu õhtul välja minnes.

Tea, kuidas pildile jääda

Sinu tavapärased pildipoosid (käed puusas, lõug kergelt üleval) pin-up maailmas ei kehti. Pin-up'is rõhutatakse kurve – tõmba kõht sisse, lükka tagumik kergelt taha ja ära unusta ka seda, mis toimub su randmete ja jalgadega. Raputa pinge välja, sest pikad sõrmed ja balletilikult asetatud jalad paistavad imekaunid!

Mõista, et kõik ei pruugi sinust aru saada

Sinu pin-up stiil võib paista osadele inimestele nagu kostüümipidu, aga tõenäoliselt koosneb ka nende garderoob keskpärase kaubanduskeskuse riidevalikust. Olgem ausad, sa ei pruugigi halli massi sulanduda. Kui sellest ise aru saad ning inimeste kommentaaridele positiivselt ja informatiivselt vastad, võid nii mõnegi silma avada. Ole sina ise!

Allikas: Allure