Loomulik juuksevärv muutub tumedamaks

See, et juuksed vanuse lisandudes halliks muutuvad, on teada-tuntud fakt – millal see täpsemalt juhtub, selle eest “hoolitsevad” sinu geenid. Peale halliks minemise toimub juustes vanuse lisandudes aga teisigi värvimuutusi – levinuim neist on juuste tumedamateks muutumine. Kas olid noorena loomulikult plaatinablondide juustega ja enam mitte? Jah, sinu geenid vastutavad ka selliste muutuste eest.

Juuksed võivad minna kergelt lainesse või isegi lokki

Jah, ka selliseid muutusi võib ajaga ette tulla – teadlased ei ole veel avastanud, mis täpsemalt seda põhjustab, kuid peamisteks “süüdlasteks” peetakse geene mõjutavaid hormonaalseid muutusi.

Juuksed muutuvad karedamaks ja kuivemaks

Hallinevad juuksed, hormonaalsed muutused ja juuste kuumtöötlemine erinevate vahenditega (lokitangid, sirgendajad jt) muudavad su juuksed aastatega kuivaks ja karedaks. Hea uudis on, et õigete hooldusvõtetega saad juuste pehmuse ja ilu ka taastada.

Juuksed muutuvad hõredamaks

Lisaks sellele, et juuksed võivad hakata välja langema (nii meeste kui naiste puhul), õheneb vanuse lisandudes sõna otseses mõttes ka iga juuksekarv – selles on “süüdi” proteiinide ja pigmentide kadu.

Peanahk kaotab elastsust

Juuste tervis algab hooldatud peanahast ja ka see muutub ajaga kuivemaks – see omakorda kiirendab ka juuste vananemist, soodustades näiteks juuste väljalangemist. Peanaha eest vastutavad nii sisemised kui välimised faktorid: geenid, hormoonid, keskkonna saastatus, päikesekahjustus… Oma geene sa muuta ei saa, küll aga saad ära hoida näiteks päikesekahjutusi.

Mida sa teha saad?

Õige juuste ja peanaha eest hoolitsemine ei ole raketiteadus – tee seda teadlikult. Kuumtöötle juukseid võimalikult vähe, pea värvimiste vahel mõistlikke pause, vali hoolikalt juuksehooldusvahendeid (eelista võimalikult loodusliku koostisega tooteid) ja ära pese juukseid iga päev. Luba endale aeg-ajalt peamassaaži ja kasuta periooditi juukseid ning peanahka toitvaid seerumeid ja maske.

Allikas: Byrdie