Emade heaolu silmas pidades on sotsiaalmeedias pead tõstmas uus trend nimega mom-cation, mis tähendab kiiret puhkusereisi, kuhu ema läheb koos sõbrannadega või üksinda, aga ilma oma perekonnata. Psühholoogide sõnul mõjub selline väike puhkusereis hästi nii peresuhetele kui emale endale.

Eksperdid kinnitavad, et ema lühiajaline eemalolek teeb head ka teistele pereliikmetele. "On väga oluline, et lapsed näeksid tasakaalu, mis peaks peresuhetes valitsema," selgitab psühholoogiaprofessor Nava Silton.

Emadus ei tähenda ainult laste kasvatamist vaid hõlmab tihti ka kodu korrashoidu, toidu valmistamist, laste kooliasjadega tegelemist ja palju muud, mistõttu võivad emad tihti tunda, et nemad on ainsad inimesed, kes suudavad pereelu kontrolli all hoida.

Seega teeb väike puhkus emadele palju head. "Ma olin tagasi tulles parem ema, kannatlikum ema, parem abikaasa. Sa õpid hindama asju, mis sul kodus on, kui saad natukene aega eemal olla," rääkis üks ema oma puhkusereisi kogemusest.

Kui kohe puhkusele sõita ei õnnestu, mine paariks tunniks jalutama või saa sõbrannadega kokku. Ka see mõjub sulle hästi.

Allikas: I Heart Intelligence