Joo sidruniga vett. Sidrun on väga hea C-vitamiini allikas, mis teadupärast aitab kehal mürke väljutada ning rasva põletada. Joo sidruniga vett iga päev.

Söö tumerohelisi lehtköögivilju. Rohelise lisamiseks oma menüüsse leidub sadu viise – söö toorelt, lisa puljongisse või mahladesse, pruunista pannil vähese oliiviõliga. Rohelised lehtviljad tõstavad seedetraktis klorofülli taset, mis aitab kehal väljutada keskkonnast organismi eritunud mürke.

Tarbi värskeid puuvilju. Puuviljad, mis on täis vitamiine, antioksüdante, kiudaineid ja kõike muud head, lihtsalt peavad kuuluma sinu tervislikku menüüsse. Oled rämpstoidu ja alkoholiga liialdanud? Haki endale üks puuviljasalat – hea viis oma kehaga rahu tegemiseks.

Söö kapsast. Kas teadsid, et kapsast süüakse mitmes kultuuris uue aasta alguse puhul õnne ja rikkuse nimel? Sel on ka maksa puhastavad omadused. Sega kapsas, õunad ja pähklid kokku mõnusaks krõmpsuvaks ampsuks ja tee oma maksale heategu.

Söö artišokke. Mitmed uuringud näitavad, et artišokid aitavad kaasa maksa ja sapipõie talitlusele – neis on rohkelt tsünariini, mis soodustab sapi tootmist, aitab ennetada seedehäireid ning stimuleerida ainevahetust. Kui otsid naturaalset detox-toitu, on artišokid kindlasti võitjate hulgas.

Peet on tõeline supertoit! Peetides sisalduvad kiudained aitavad antioksüdantsete ensüümide tootlikkust maksas suurendada, mis omakorda aitab maksal ja sapipõiel kehast sapivedelikku väljutada.

Söö ingverit ja küüslauku. Ingver ja küüslauk on maksa head sõbrad, sest need aitavad vabaneda sinu kehasse kogunenud vabadest radikaalidest. Valmista tervislikke pajaroogi ning maitsesta neid rikkalikult ingveri ja küüslauguga.

Rüüpa rohelist teed. Pärast „patuperioodi” peaksid kindlasti palju vedelikku tarbima ja roheline tee on suurepärane valik. Selles on palju katehhiini — flavonoidi, mis kiirendab maksa tegevust ja suurendab mürke väljutavate ensüümide tootlikkust.

Ära unusta täisteratooteid. Täisteratooted võiksid olla esindatud iga inimese toidulaual olenemata sellest, kas soovid oma keha puhastada või mitte. Täisteratoodetes on rikkalikult toitaineid ja antioksüdante, lisaks on neis palju kiudaineid, mis soodustavad ainevahetust.

Allikas: Pop Sugar