Tee kindlaks oma eelarve
Jah, see pole küll pulmakleidi leidmise protsessi kõige glamuursem samm, kuid numbrite kokkulöömine ja oma eelarve arvutamine on samas üks tähtsamaid. Pea silmas ka võimalikke kleidi ümbermuudatusi ja aksessuaare. Iga väike asi ja otsus võib kleidi koguhinda kallimaks muuta! Pulmaekspertide sõnul võib olenevalt sinu soovidest ja nägemusest maksta kleit paarisajast eurost kuni mitme tuhandeni, seega pane täpselt paika, mida sa tahad.

Tee eeltöö
Nüüd alles läheb lõbusaks! Vaata üle pulmaajakirjad ning staaride fotod punastel vaipadel, et leida just endale meeldivaim stiil. Kindlasti pane ka kõrva taha, mida sa oma pulmakleidi juures näha ei sooviks. Leia sellised staarid, kellel on sinuga sarnane kehatüüp ja vaata, missuguseid lõikeid ja kangaid nemad kannavad ning mis nende seljas hea välja on näinud. Mõtle ka enda olemasolevate kleitide stiilidele: missugused neist on näinud sinu seljas välja parimad? Nüüd hakkagi otsima kleite just selliste siluettidega, mille puhul tead, end need sobivad sulle.

Pulmakorraldajad soovitavad tulevastel pruutidel enne kleidi paikapanekut teha ka kindlaks, kus pulm toimub. Selle stiil võiks samuti sinu kleidi olemusega käsikäes käia, sest just asukoht määrab pulma stiili juures palju – on ju suur vahe, kas pulm toimub mere ääres või talus. Kui oled näiteks uhke ja ülirange stiiliga ballikleidi välja valinud, läheb see vaba ja boheemlasliku mereranna õhustikuga vastuolusse.

Vali nutikalt inimesed, kelle endale kleidi valimisel appi võtad
Kui plaanid pulmakleidi otsimisse kaasata ka pere ja sõbrad, ole hoolikas. Sa peaksid leidma inimesed, kes on sinuga tõeliselt ausad, kuid samas ei suru sulle liigselt oma maitseid ja mõtteid peale. Kusjuures, pulmakleitide valmistajad on tõdenud, et mida suurema grupi endaga kaasa võtad, seda kärarikkamaks ja keerulisemaks kogu protsess muutub. Jäta meelde mõned soovitused: ära võta kaasa sõpra, kes on hiljuti elanud üle lahkumineku, kelle jaoks keha- ja kaaluprobleemid on õrnaks teemaks, kellel on hetkel elus raske periood. Sellised inimesed ei pruugi sinu üliõnnelikus pulmakleidi proovimise keskkonnas just kõige positiivsemad kaaslased olla.

Proovi selga kõike – olenemata, kas konkreetne kleit meeldib sulle või mitte
Pärast eelarve paikapanekut ja põhjalikku eeltööd sa tõenäoliselt tead, mida sa tahad ja mida mitte. Kuid see ei tähenda, et sul ei võiks poodeldes olla avatud meel. Pruutkleitide loojad soovitavad alati pruutidel proovida maksimaalselt palju kleite, nende lõikeid ja loore – jah, isegi, kui loor sul esmajoones mõttes ei olnud. Stilistid on koolitatud mitte inimestele midagi peale suruma, vaid pigem jätma oma valikud ja meeled avatuks, et teha võimalikult kaalutletud otsus. Kui aga mõni kleit on sinu eelarvest väga palju väljas, jäta see proovimata. Pole midagi südantlõhestavamat, kui pruut, kes armub kleiti, mida ta endale lubada ei saa.

Ära ole ka liiga kinni oma tavariiete suuruses – olenevalt lõigetest ja kangastest võivad pruutkleitide puhul suurusnumbrid kõikuda. Peamine, mida meeles pidada, on mugavus. Lõppude lõpuks on tegemist riietusega, mida kannad kogu pika päeva jooksul. Sama kehtib ka kingade ja muude aksessuaaride puhul. Kui sul on juba kleit otsustatud-valitud, siis ära unusta just neid proovidesse kaasa võtmast, kindlustamaks, et kõik sobiks omavahel nagu valatult.

Kui oled öelnud oma jah-sõna, tee kleidiga mida iganes sa soovid
Pärast pulmapäeva on mitmeid traditsioone, mida kleidiga teha saad: selle päranduseks jätmine, mälestuseks jätmine, annetamine või edasi müümine. Mõned pruudid on kasutanud oma loori beebivoodi baldahhiinina või selle hoopis ümber õmmelnud, et seda ka tulevikus veidi vähem pidulikuma kleidina kanda.

Viimastel aastatel on levinud ka niinimetatud „trash the dress“ traditsioon ehk pruut sõna otseses mõttes rikub oma kleidi fotosessiooni ajal ära – joostes sellega mudas, metsas või meres. Tegemist on äärmiselt julge valikuga, kuid kindlasti ka väga lõbusaga.

Allikas: Fashionista