Pigmendilaigud

20ndates ilmnevad nahal varases nooruses tehtud vead ja nende hulka kuuluvad ka naha päikesekahjustused. UV-kiired kahjustavad nahka alati, kui need nahapinnale satuvad. Mõtle tedretähnidele ja hüperpigmentatsioonile. Mõnikord on laigud alguses nii väikesed, et neid märkab ainult kosmeetik oma eriliselt suurendava peegli abil.

Soovitame kasutada hüdrokinooni sisaldavaid kosmeetikatooteid, mis pigmendilaike pleegitavad või retinooli sisaldavadi kreeme, et soodustada naharakkude uuenemist. Retinool aitab vähendada päikeselaikude teket, pooride esiletükkivust ning isegi n-ö maksaplekke. Seega, kui sa veel ei teadnud, siis nüüd tead – retinoolil võib olla lausa imeline toime.

Kuid päikesekahjude pindmine vältimine pole ainus asi, mida teha. Juba varakult peaksid alustama ka vananemise ennetamisega: kahjustuste ärahoidmiseks tuleb kasutada laia spektriga päikesekaitsekreemi, mis kaitseb nii UVA- kui UVB-kiirte eest. Päikesekaitsekreem on parim vananemisvastane vahend, mida poelettidelt osta saab.

Peened kortsukesed

See on täielik tragöödia, kui märkad end pärast meigi pealekandmist peeglist silmitsedes uusi peeneid kortsukesi, mida eelmisel nädalal veel polnud.

Soovitus – vaheta välja oma jumestuskreem. Vananedes muutub nahk kuivemaks ja mittesobivad meigikreemid rõhutavad joonekesi ning toovad seega kortsukesi esile. Väldi selliste puudrite kasutamist, mis imevad nahaniiskuse ja -rasu endasse. Vaheta senine meigikreem niisutavama vastu ning kasuta selle all kortsukesi tasandavat kreemi – nii jääb nahapind täiuslikult sile.

“Kanavarbad”

Need ilmuvad silmade ümber tõesti juba 20ndates aastates ja neid ka märgatakse esimesena. “Kanavarvaste” vastu võitlemiseks kasuta triot: head päikeseprillid, mis aitavad vältida silmade kissitamist; päikesekaitsekreem, mis hoiab ära nahakahjustuse; retinooli sisaldavad kosmeetikatooted, mis mõjuvad noorendavalt ja kortse vähendavalt.

Kui muretsed, et retinooliga silmaümbrusekreem võib nahka ärritada, püüa leida mõni selline, mis sisaldab antioksüdante, näiteks idebenooni. Päike ja õhusaaste tekitavad nahas vabu radikaale, need kahjustavad kollegeene elastiini ja keramiide, mille ülesandeks on naha elastsuse tagamine ja enneaegse vananemise vältimine. Regulaarne antioksüdante sisaldava kreemi kasutamine aitab kahjustust vältida.

Tuhm nahk

Vananemise käigus rakkude uuenemine aeglustub. Naha pindmine kiht muutub tuhmiks ja kaotab sära. Kuid selle vastu võitlemiseks on olemas suhteliselt lihtne moodus: regulaarne glükoolhappega koorimine, mis ergutab naharakkude uuenemist, eemaldab vanad rakud ja nahakuivuse ning toob sära palgeile. Glükoolhappega võiksid näonahka koorida kaks-kolm korda nädalas (tundliku naha korral alusta ühest korrast nädalas.) Kui sul on võimalus aga veidi raha kulutada, mine kosmeetiku juurde mikronahakoorimisele või glükoolhappega keemilisele koorimisele – tulemused on märgatavad.

Tursunud silmaümbrused

Silmaümbruse nahk on väga õhuke ning vananedes muutub see veelgi õhemaks. Sestap võivad tekkida silmade ümber tumedad ringid või tursed. Kui tunned, et kotid silmade all on eriti suured, loobu esmalt õhtustest drinkidest.

Lisaks alkoholile peaksid vähendama ka soola tarbimist, sest liigne sool tekitab kehas vedelikupeetust, mis väljendub tursetena.

Esmase abina võid kasutada külmasid kompresse või sellist silmaümbrusekreemi, mida saad nahale kanda metallist aplikaatoriga (rolleriga). Hommikuti on neist asjadest eriti palju abi, sest need aitavad hajutada silmade alla kogunenud lümfivedelikku, turseid ja tumedaid rõngaid.

Lisaks sellele ära kunagi oma silmi hõõru, see on kõige hullem, mida teha saad. Ole õrn, kui eemaldad meiki või kannad peale kreemi. Kasuta meigieemaldajat, mis teeb oma töö ära ilma sellega nahka liigselt hõõrumata.

Kuivus

Kuiv nahk on üks vananemise märkidest ning see aitab kaasa kõigele ülejäänule. Seepärast peaks niisutav nahakreem olema su kosmeetikavarustuse hulgas esikohal. Nahk on niiskuse asjus pidevas võitluses keskkonnaga – iga asi (kuumus, päike, tuul, õhukonditsioneer ja isegi veega loputamine) ümbritsevast keskkonnast eemaldab nahast niiskust. Kasuta nahka niisutavaid maske, mis sisaldavad hüaluroonhapet – see aitab nahaniiskust säilitada.

Lõtvus

Noor nahk on särav ja prink tänu kollageeni- ja elastiinisisaldusele, mis vormivad naha struktuuri. Hilistes 20ndates hakkab nende sisaldus nahas vähenema, nahk kaotab endise pingsuse. Eriti ilmneb see lõua ja põskede piirkonnas. Et kollegeeni ja elastiini nahka „tagasi süstida“, kasuta tooteid, mis sisaldavad peptiide ja niatsinamiide. Need on antioksüdandid, mis tugevdavad nahka.

Kui soovid kiireid tulemusi näha, võid kosmeetikult spetsiaalset kollageeni produktsiooni soodustavat nahahooldust küsida. See hoiab noored naharakud pikemat aega noorena. Kuid arvesta, et protseduur on suhteliselt kallis. Samas, nooremas eas ei pea selliseid kalleid protseduure tegema sageli…