Foto: Shutterstock
Saime teada nende maitsvate toitude retspetid, mida pakuti New Yorgi moenädalal lava taga. Need on toidud, mida sõid näiteks suurepäraste kehadega Cara Delevingne ja Kendall Jenner. Kui tahad keha, mis kannaks välja ka kõige liibuvama disainerikleidi, proovi neid maitsvaid roogasid!

Röstitud lehtkapsas muskaatkõrvitsa, porgandite ja lillkapsaga

Kogused on mõeldud kõrvalroana neljale.

Koostisosad:

2 kimpu lehtkapsast (loputatud ja kuivatatud, tüvi eemaldatud ja lõigatud 2,5 cm tükkideks)
2 viilutatud küüslauguküünt
4 spl taimset õli
700 gr muskaatkõrvitsat (kooritud, pooleks lõigatud, seemned eemaldatud ja lõigatud pisikesteks kuubikuteks)
3 keskmise suurusega porgandit (kooritud ja lõigatud pisikesteks kuubikuteks)
pool lillkapsapead lõigatuna ampsu-suurusteks rosettideks
3 spl Canola õli
2 splt värskeid tüümianilehti
meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart
1 sidruni mahl

Valmistamine:

Kuumuta ahi 230 kraadini.
Kuumuta 1 spl õli 4liitrises potis kõrgel temperatuuril. Lisa küüslauk ja küpseta 30 sekundit.
Lisa lehtkapsas ja küpseta 10 minutit segades iga 2 minuti järel, et vältida kõrbemist. Lehtkapsas peaks minema äärtest pruunikaks. Maitseta soola ja pipraga.
Tõsta lehtkapsas taldrikule ja pane kõrvale.
Sega kausis porgandid, muskaatkõrvis, 2 spl õli, pool tl soola, pisut musta pipart ja 1 tl tüümiani. Laota segu küpsetuspaberile ja küpseta kuumas ahjus 25 minutit.
Sega lillkapsas õli, soola, musta pipra ja alles jäänud tüümianiga. Kanna segu kõrvitsa ja porgandi segule ning küpseta veel 10 minutit. Kõik köögiviljad peaksid olema nüüdseks pehmed, kui mitte, küpseta veel 5 minutit.
Sega soe kõrvitsa-, porgandi- ja lillkapsasegu küpsetatud lehtkapsaga. Lisa värske sidrunimahl, pisut soola ja pipart.

Kogused on mõeldud kõrvalroana neljale.

Koostisosad:

230 grkuivatatud kikerherneid
Teelusikatäis värskeid tüümianilehti
3 tassi vett
1-2 pead lillkapsast, lõigatuna väikesteks rosettideks
5 spl Canola õli
½ tassi riivsaia
¼ tl meresoola
musta pipart

Kaste:

2 spl õunaäädikat
2 spl extra virgin oliiviõli
1 tl vahtrasiirupit
1 tl teralist Dijoni sinepit
1 tl kapparit
2 sl hakitud musti oliive
1 tass hakitud peterselli lehti

Valmistamine:

Valmista kikerherned: sega need 3 tassi vee, 1 tl tüümianilehtede ja ½ tl meresoolaga liitrises potis. Vii kõrgel temperatuuril keemiseni, seejärel vähenda kuumust ja aseta potile kaas peale. Küpseta neid poolteist tundi, kuni kikerherned on pehmed. Eemalda sõelaga vesi ja aseta kikerherned sooja kohta.
Sel ajal, kui kikerherned küpsevad, valmista ette saiapuru: kuumuta pann keskmisel temperatuuril ja lisa 3 spl õli. Lisa saiapuru ja küpseta seda puust lusikaga aeg-ajalt segades, kuni värvus muutub helepruuniks. Kalla puru köögipaberiga kaetud taldrikule kuivama.
Valmista kaste: sega omavahel äädikas, õli, vahtrasiirup ja sinep. Lisa kapparid, hakitud oliivid ja petersell.
Valmista lillkapsas: kuumuta 4 l pott kuumal temperatuuril. Lisa lillkapsas ja 2 spl õli.
Küpseta lillkapsast 5 minutit segades seda puulusikaga, et vältida kõrbemist. Lillkapsas peaks muutuma röstituks ja pehmeks.
Pane lillkapsas kaussi. Lisa soojad kikerherned ja kaste ning sega õrnalt. Lisa saiapuru ja sega veel korra.

Allikas: Coveteur