Rouleau soovitab sellist tüüpi vistrike puhul kasutada n-ö tarka vistrikuravi. “Parim asi, mida teha, on mitte tormata midagi tegema kohe, kui tunned, et vistrik hakkab tekkima. Selle asemel oota päev või kaks, et põletik jõuaks naha sügavusest pinnale. Ootamine annab sulle võimaluse kontrollida vistrikku tulemuslikult ilma, et sa nahka kahjustaksid.”

Kui valge mädapea on juba nähtav, pigista see ettevaatlikult välja ja kanna peale kuivatavat vistrikuvastast vahendit. See imendub nahka ja kuivatab seal vistriku algallika. “Kui sa kannad kuivatavat vistrikuravimit nahale enne valge mädapea ilmumist, kuivatad nahka pealtpoolt ning põletik jääb naha sisse n-ö peitu,” selgitab Rouleau.

Sõlmede ja tsüstiliste vistrike puhul, mis tekivad naistel esmajoones lõuale ja alumise lõualuu serva kohale, peab Rouleau oluliseks meeles pidada, et tsüstid on nagu allveelaevad – need on loodud jääma naha alla. Ükskõik millist mõjutusvahendit kasutada, tsüst nahapinnale ei avane.

See tähendab, et tsüste ei tohi mingil tingimusel näppida. Ükskõik kui ahvatlev see ka ei näi, pea meeles, et tsüsti pigistamine muudab põletikulise piirkonna väljanägemise ainult hullemaks. Tuleb lihtsalt kannatlik olla, sest tsüst imendub pikapeale, see võib võtta nädalaid.

Parim võimalus tsüstide ja sõlmedega võitlemiseks on kasutada tooteid, mis sisaldavad etüüllaktaati ja laktaathapet, et vähendada põletikku ja hoida ära sarnaste nahaprobleemide teket tulevikus.

Hea lugeja, jaga kommentaariumis enda nippe, kuidas oled vistrikke ravinud. Milline taktika sinu arvates kõige paremini töötab?

Allikas: Byrdie