Küünelakid ja lakieemaldajad sisaldavad palju kemikaale, mille sissehingamine võib aja jooksul tõsiseid terviseprobleeme tekitada. Lisaks veel (geel)küünte viilimisest tekkiv tolm… Inimorganism ei ole selliste kemikaalide ja tolmu sissehingamiseks loodud, eriti, kui seda peaks tegema kuude ja aastate kaupa. Kui sinu küünetehnik maski ja/või kindaid ei kasuta, võiksid talle seda meelde tuletada.

Salongis pole korralikku ventilatsiooni

Kui sa tunned tugevat laki- või küünelakieemaldajalõhna, siis on midagi valesti. Palu salongitöötajat, et ta ventilaatori käima paneks või ukse/akna avaks. Kui kodus küüsi lakid, siis hoolitse samuti selle eest, et ruum oleks ventileeritud.

Küünelaki- ja kreemipudelid on ilma korkideta

Kõik, mis „ringleb” õhus, on varem või hiljem ka toodete sees.

Uuri, milliseid tootesarju salongis kasutatakse 

Kas need ikka on toksilistest ainetest priid? Uuri toodete koostisi – kui loed sealt välja selliseid tervisele ohtlikke koostisosi nagu dibutyl phthalate (DBP), toluene ja formaldehyde, siis soovitame sinna salongi mitte jääda.

Kas tegemist on ikka õppinud spetsialistiga?

Kõlab küll kulunud nõuandena, aga uude salongi minnes uuri alati, kas küünetehnik on ikka õppinud asjatundja. Lisaks, kui sa ka salongi ei lähe, siis sinu sõbranna sõbranna võib osata küll perfektselt küüsi lakkida, kuid enne, kui talle näiteks oma geelküünte hoolduse tegemise usaldad, mõtle tõsiselt järele. Kas riskid kaaluvad ikka „tuttava ja soodsa” tegija üles? Julgeme tõsiselt kahelda.



Allikas: Harper's Bazaar