Bruce Weberiga koos töötanud 15 endist ja praegust modelli kirjeldasid New York Timesile, kuidas võtetel esines ebavajalikku paljastust ning sunnitud seksuaalset käitumist. Privaatsetel pildistamistel soovis Weber, et meesmodellid hingaksid sügavalt ja end puudutaksid, tihti ka tema enda kaasabil. "Ma mäletan, kuidas ta mulle sõrmed suhu pani ja mind privaatsest kehaosast haaras," ütles modell Robyn Sinclair, et vahekorda ei ole kunagi toimunud, aga juhtus muid asju.

Ajakirja Vogue ja Suurbritannia kuningapere lemmikfotograaf Mario Testino vastu on süüdistused 13 modellilt, mis ulatuvad tagasi 1990ndatesse. Modellide sõnul allutas fotograaf neid seksuaalselt käituma ning selle alla käis nii katsumist kui eneserahuldamist.

Moefotograafid Bruce Weber ja Mario Testino

Hoolimata sellest, et mõlema fotograafi esindajad lükkavad süüdistused ümber ja on neist üllatunud, on avalduse teinud ka moepiibli Vogue peatoimetaja Anna Wintour. Naise sõnul on võimu vääriti kasutamine toimunud liiga kaua liiga paljudes kohtades, kaasa arvatud Washingtonis, Hollywoodis ja moetööstuses.

Fotograafide, meigikunstnike, modellide esindajate ja toimetajate vahel peetud arutelu tulemusena otsustati viia läbi mõningad muutused, mis muudaks töökeskkonna turvalisemaks ja positiivsemaks. Muuseas on edaspidi võtetel keelatud alkohol ja muud lõõgastumiseks mõeldud ained. Paljastust ja seksikaid poose nõudvad pildistamised peab modell enne võtteid heaks kiitma.

Seoses Mario Testino ja Bruce Weberi süüdistustega on Condé Nasti koostöö nendega pandud teadmata ajaks pausile.