Seda on rõhutatud korduvalt, aga me ei väsi küsimast – kas sa tegelikkuses ikka tarbid piisavas koguses vett? Terve päeva vältel väikeste sõõmude kaupa vett juues toetad sa keha loomulikke protsesse ja ainevahetust. Muidugi sõltub täpsem vedelikuvajadus sinu elustiilist: kui teed trenni, joo ekstratassike kohvi, kui lähed soojamaareisile, tarbi seal ka enam vett. Vee kasutegurid kehale on lõputud: see soodustab kaalulangust, kiirendab ainevahetust, on hea sinu näonahale…

Lisa veele sidrunit

Klaas leiget vett hommikuti, millele on lisatud sidrunimahla,“niisutab” ja puhastab su organismi, eriti käib see näiteks maksa kohta. Kujunda see endale harjumuseks!

Kookosõli

Alusta päeva supilusikatäie kookosõliga – see kiirendab ainevahetust ja hoiab pärmseene vohamise organismis kontrolli all. Paljud ei saa arugi, et nende kehas vohab pärmseen – kuid kuna see “toitub” suhkrust, siis soodustad seda iga kord, kui midagi magusat sööd. Et olukorda kontrolli all hoida, kasuta kookosõli, lisades seda igapäevaselt kohvile, teele, sega seda smuutidesse või kasuta toiduvalmistamisel. Samuti, ära unusta probiootikume.

Anna kehale aega

Jälgi, et õhtu- ja hommikusöögi vahele jääks 12tunnine periood. Esimesed 6-8 tundi seedib su organism toitu, viimaste tundide jooksul toimub aga organismi puhastumine ja keha on rasvapõletusrežiimil.

Maga totaalses pimeduses

Piisavate unetundide hüvedega oled kindlasti kursis (väiksem stressitase, tasakaalus hormoonid, kõrge loovus, normaalne isu), aga sinu uni on kõige kvaliteetsem kui magad võimalikult pimedas, seega tasub investeerida paksudesse kardinatesse või pimendavasse ruloosse! Kõige lihtsam on aga kanda unemaski – nii ei sega su und ei mobiiltelefoni helendav ekraan ega esimesed valguskiired, mis hommikul kardinate vahelt tuppa piiluvad.

Kuivharja regulaarselt kogu keha

Vaid mõni minut keha kuivharjamist päevas (kas hommikul või õhtul, kuid kõige parem on seda teha enne duši all käimist) eemaldab nahalt surnud naharakud, lastes su nahal “hingata”. Seda tehes stimuleerid vere- ja lümfiringet ning vähendad ka tselluliidi teket.

Lisa kuumust

Aja end higistama! Kui sa ei ole trenni-inimene, käi iganädalaselt näiteks infrapunasaunas – su ainevahetus on sulle väga tänulik, muuhulgas saavutad parema jume ja suudad viirustele enam vastu panna.

Allikas: Who What wear