Enne kui sügisesele nahahooldusrežiimile üle lähed, pehmenda suve jäetud jälgi. C-vitamiin on selleks suurepärane abimees – see leevendab kuuma suve ja lõõskava päikese poolt tekitatud nahakahjustusi nagu tumedad laigud, ebaühtlane nahatoon... C-vitamiini rikkad nahahooldustooted siluvad ka kortsukesi ja annavad nahale enne talve vajaliku energialaengu.

Päikesekaitse on endiselt oluline

Kuigi suvi on läbi, siis ei tähenda see, et võiksid päikesekreemi kasutamise ära unustada. Muidugi ei pea sa kasutama nii rikkaliku koostisega toodet kui suvel, kuid harjuta end päikesekaitsekreemi siiski aastaringselt kasutama. Teine variant – eelista SPF-faktorit sisaldavaid näohooldustooteid.

Broneeri näohooldus

Kuigi nahk uueneb ise, siis on igati tark naha loomulikele uuendusprotsessidele ise kaasa aidata – sügavpuhastav hooldus, millele järgneb toitev mask, lisaks see tunne, kui keegi su eest hoolitseb... Sa oled seda kõike väärt. Lisaks saad kosmeetikult nõuandeid, mis on mõeldud spetsiaalselt sinu nahale.

Kasuta koorivat näokreemi

Millal sa viimati koorivat näokreemi kasutasid? Kui sa ei suuda seda isegi meenutada, siis võid olla üsna kindel, et su näonaha poorid on ummistunud (higi, kreemijäägid jne). Kui hakkad nüüdsest regulaarselt oma nägu (kord nädalas piisab) koorima, näed tulemusi juba üsna pea.

Niisuta rohkem, kuid ära veel “talvetooteid” kasuta

Tõeliselt rikkalikud kreemid tasuks siiski talve ootama jätta. Miks? Kui neid praegu kasutama hakkad, mida sa siis jaanuaris teed? Siiski, kui temperatuur langema hakkab, vajab ka su nahk “ekstratoitu”, kuid kasuta nüüd näole lisaenergia andmiseks rikkaliku kreemi asemel näiteks kerget seerumit.

Ära unusta silmakreemi

Õrn silmaümbrusenahk reageerib sesoonsetele muutustele esimesena – kasuta silmakreemi, et vältida õrna naha ärritust ning ka kortsukeste teket. Harjuta end igal õhtul enne magama minekut kerget silmakreemi kasutama.

Valmista oma talvine iluarsenal ette

Ettevalmistusteks pole kunagi liiga vara. Jah, täna võib olla küll veel soe ilm, kuid aeg läheb kiiresti ning päikeselisest sügisest saab tihti liigagi märkamatult külm talv…

Allikas: Byrdie