Pastelsete toonidega ei pane kevadel kunagi mööda, kuid ka kevadklassikutel on igal uuel hooajal uued nüansid. Saabuva kevade üks hittvärvidest on kindlasti roosa, just vanaroosa, mida esineb pea iga rahvusvahelise moemaja kevadkollektsioonis. Vanaroosa varieerub tumedast heledani ja roosa on kõik – nii ülerõivad kui argised riided, nii pidulikud kleidid kui vabaajamood. Loodame, et nüüd on see müüt, et roosat kannavad vaid blondid inim-barbie'd, lõplikult murtud.

Valentino kevadsuvise kollektsiooni üks põhikomplekte – vanaroosa mantel heleroosal pükskostüümil. Foto: Bulls

Kevadele omaselt on juba praegu pastelseks värvunud suur osa meie kaubanduspinnast. Selle Kairi Vildersoni pluusi leidsime Kaubamajast. 49,99


Retrovest on tagasi

Mäletate veel aega, kus vest oli popimast popp rõivaese? Kui eelmistel hooaegadel tegi võidukäiku pikk vest, mis meenutas pigem kardigani või pintsakut, siis nüüd on vest saanud lühema ja värvilisema kuju, olles seejuures endiselt soe ja praktiline. Mis meil saakski selle vastu olla – see on ideaalne kaaslane nii igapäevaselt kontorirõivastuse täiendamisel (sobita lihtsa kleidi või triiksärgi peale) kui ka nädalavahetusel teksade ja mugavama pluusiga. Oleme kindlad, et su garderoobis on mõni selline ese olemas ja kui sa pole seda enam ammu-ammu kandnud, siis nüüd on see enam kui soovituslik.

Michael Korsi moeetendusel nägime veste pea igas toonis. Kui figuur lubab, rõhuta oma peenikest pihta kontrastse vööga. Foto: Bulls


Sobiva vesti leiab igaüks. Kel nobedad näpud, kudugu see ise valmis. Kes eelistab noobleid brände, külastagu butiiki või surfaku prestiižsetes netipoodides. Gucci, 790.- (netaporter.com)


Mitmekülgne kombinesoon

Kui oled pükstükid enda jaoks juba avastanud, siis tead – tegemist on väga mugavate rõivaesemetega, mis muudavad rõivastumise protsesse ülilihtsaks. Ei mingit pluusi ja seeliku-pükste kombineerimist… Piisab, kui poed üleni kombinesooni ja oledki stiilselt riietatud. Kombinesoonitrend jätkub ka saabuval hooajal, seega hoia kõik seni soetatud pükstükid lähedal. Parim on, et saad ühte ja sama rõivaeset kanda nii päeval tööl kui õhtul välja minnes. Vaheta vaid aksessuaarid ja võõpa huuled lemmikhuulepulgaga!

Minimalistliku joonega pükstükk Hermése kollektsioonist on trendikalt neutraaltoonis. Foto: Bulls


Musta kombinesooni abil saad koostada arvukalt komplekte: madalate kingade ja õlgkübaraga, šikkide kontsade ja väikese käekotiga, triiksärgi ja meestekingadega… Jätka ise. Marks & Spencer, 79,99


Uus ametlik püksipikkus

Ka meestemoes toimuvad teatud uuendused, mis loodetavasti peagi ka meie tänavamoodi jõuavad. Üks kõige olulisematest on kindlasti uus püksipikkus, mis kuulus seni peamiselt naiste, kuid ka trendikate hipsterite ampluaasse. Räägime pahkluu kohal lõppevast püksipikkusest, mis on nüüd jõudnud lisaks vabaajamoele märksa šikimasse valdkonda.

Dolce & Gabbana meestekollektsioonis võidutsevad sel aastal ülikonnad, mille oluliseks osaks on “kukepüksid”. Foto: Bulls


Kui sa pole kukepükstega enne tutvust teinud, alusta mugavatest teksadest. Zara, 49,95


Suur värvitrend: militaarroheline

Militaaria on meestemoes praegu oluline märksõna ja see koondab nii trendika laigumustri kui tumerohelise, mida leidub moelavadel erinevate varjunditena. Samuti varieerub ka see, kuidas rohelist doseeritakse – kohtab nii üleni rohelisi komplekte kui turvalisemaid ja väiksemaid värvilaike. Kanna, kuidas soovid, kuid selle trendi puhul on see hea, et tumeroheline on alati moes. Kui hoiad lõiked ja materjalid klassikalistena, saab neid esemeid veel kaua kanda.

Givenchy militaarrohelist jakki täiendavad mustad nahkdetailid. Foto: Bulls


Kerge tuulepluus on modernselt minimalistliku tegumoega. H&M, 69,99 (hm.com)


Tikandid ja embleemid

See on üks uutest trendidest, mis sobib neile meestele, kes kurdavad meestemoe igavuse üle – tikandid ja kõikvõimalikud embleemid kaunistavad nüüd ka meeste rõivaid. Just nende kaunistuste abil on nüüd paljud pintsakud, tagid ja jakid märksa isikupärastemaks muutunud. Kanna vastavalt tujule ja pea meeles, et mida värvilisem, seda energilisem ja silmapaistvam.

Missoni sviitrile on “maandunud” parv paradiisilinde. Foto: Bulls


Kui eelistad pigem musta-halli, ei pea sa siiski sellest trendist kaarega mööda käima. Vähem on rohkem. Zara, 59,95


Allikas: Laupäevaleht LP