Vee- ja saunakeskuses rahu ei leia

Saabusin aga lausa nii vara, et spaa uks avati alles minu tuleku peale ja meeldiv teenindaja juhatas mu riietusruumi, kus olingi täiesti üksi. Kapid olid tavapärase suurusega, kõik oli puhas ja mõnus, aga fööni ei silmanud kuskil. Interjöör oli pruunikates ja kullakarva toonides, mis lõid luksusliku mulje. Lisaks anti mulle ka hommikumantel ja puhas rätik ning enda kaasa võetud rätiku võisin kuivalt kappi jätta. Bikiinid selga ning vee- ja saunakeskust avastama!

Basseinide ja saunade juurde pääses läbi kõigile mõeldud alumise korruse riietusruumi, kus (veel) oli päris vaikne ja mõnus. Avarust ja valgust oli ka rohkem ning kogu interjöör mõjus kuidagi meelepärasemalt kui üleval korrusel asunud spaaosa riietusruum. Siin saab ka oma juuksed vajadusel ära föönitada. Duši alt läbi ja saunadesse-basseinidesse!

Nüüd ootas mind küll ees tõeline üllatus – basseinid olid täis vanemaid daamikesi ja lapsi! Minu unistus rahulikust spaahommikust purunes sel hetkel kildudeks, sest keegi ei hoiatanud mind, et Laulasmaa spaa kujutabki endast rohkem koguperespaad, mitte rahu otsimise kohta. Vaatasin veel suurt ujumisbasseini ja meenus mõte elukaaslasega siia ujuma tulla… Aga ujumiseks ei jäta pisikesed veesõbrad siin ju ruumigi. Silmasin välibasseini ja lootsin, et kuna õues oli pilvine ilm, siis äkki saab seal lõõgastuda, aga pidin taas pettuma – ka seal lobisesid vene keelt rääkivad naised kõva häälega maast ja ilmast ega teadnud arvestada, et mina tulin siia vaikust otsima.

Suutsin basseinides veeta kokku umbes viis minutit ja otsustasin, et keskendun siis hoopis saunadele. Silmanurgast märkasin veel, et õues oli eriti mõnus puuküttega saun, aga kahjuks reede hommikutundidel keegi seda kütma polnud asunud... Otsustasin, et üritan teiste inimeste kohalolu unustada ja otsisin üles ülejäänud saunad. Kokku on Laulasmaal kuus sauna ja lisaks veel 41kraadine Jaapani vann, mis osutus üheks mu lemmikuks. Tõenäoliselt seetõttu, et see oli liiga kuum lastele mängmiseks ja sain seal terve aja üksi mõnuleda. Väga mõnusad olid aga ka 75kraadine linnulauluga aroomisaun, 95kraadine meeldiva käbiaroomiga käbisaun, 65kraadine soola-aroomisaun, kus sai naha soolaga beebipehmeks koorida, mereline aurusaun ja rahulikum sanaarium. Näha oli, et tegemist on alles valminud saunadega, sest kõik oli puhas, uus ja väga ilus.

Saunades käidud, avastasin, et samast baarist, kus saab endale meelepärast osta, pakuti ka tasuta kannudest värskendavat maitsevett ning tundsin koheselt janu. Seejärel avastasin aga, et mu massaažiaeg on kohe käes ja pesin end kiiruga ära (nii kiiresti, kui dušist kolme sekundi pikkuste sortsudena võimalik oli) ning suundusin ülakorrusele tagasi.

Massaaž aitas lõpuks lõõgastuda

Tore teenindaja juhatas mu taas kurgiveekannuni ja palus diivanil puhata, kuni mind massaažile kutsutakse. Ees ootas merevetikamassaaž ehk klassikaliste võtetega massaaž, kus kasutatakse merevetikatega massaažikreemi. Vaatasin aknast välja ja nautisin vaikust, kuni üsna pea saabuski üks noorem viisakas meesterahvas ja juhatas mu massaažilauale, mis asus tõeliselt idüllilises tumedas ruumis. Olin juba kindel, et siin saan lõpuks loodetud meelerahu ja ei pidanudki pettuma. Mõnus muusika ja head merearoomid viisid mu kohe argielust eemale. Massaaži aga sain täie hinna eest, sest minu trennist ja aiatöödest väsinud lihased muditi ükshaaval üle ja isegi varbad ragistati läbi – vapustav!

Niisutav näohooldus

Viimasena ootas mind päevaspaas ees näohoolitsus “Merebriis”, mis pidavat olema kui sõõm värsket mereõhku väsinud nahale. Sinna juhatas mind üks tore naisterahvas, kes andis valida, kas laman pikali pesu väel või hommikumantliga. Kuna hommikumantlita pidi olema mugavam, eelistasin seda varianti ja üsna pea juba puhastatigi mu nägu värskelõhnaliste puhastuspiimadega ja kanti näole mõnus niisutav mask. Maski ajaks jäeti mind tuppa üksi ja sain silmad kinni rahus puhata. Pärast näohooldust oli mu nahk tõesti niisutatud ja ka peale mitut päeva on nahk kordades klaarim. Viimase puhul ei tea, kas tegemist on lihtsalt vähem stressirikkama perioodiga, kus mu nahk tunneb end paremini või aitas tõesti “Merebriis” mu probleemset nahka kiiresti ravida.

Päev spaas oli läbi saanud ja aeg reaalsusesse naasta. Õnneks ootas veel ees üks rahulik autosõit mööda rannikut linna tagasi ja sain veel hetke puhkust nautida.

Punktid:

Atmosfäär: 6/10
Teenindus: 9/10
Massaaž: 9/10
Näohoolitsus: 7/10
Hinna ja kvaliteedi suhe: 6/10