UV-kaitse pole mõeldud vaid nahale
Päikesekiirguse eest kaitsemine on juuste puhul sama oluline kui naha. Igasugune kuumus kahjustab juuksekiudu kas vähemal või rohkemal määral ning loomulikult teeb seda ka päike, muutes juuksed ajapikku kuivaks ja tuhmiks. Üks parimaid viise juuste kaitsmiseks suvel on kanda kerget peakatet – kübar on ju väga stiilne! Püüa leida ka viimistlustooted, mis sisaldavad UV-kaitset.

Regulaarne juuksemaski kasutamine on tõeline soengupäästja
Suvel pole midagi paremat, kui rannas peesitamine ja jahedas merevees suplemine, kuid sinu juuksed ei arva sama. Soolane vesi kuivatab juukseid eriti tugevalt, imades kiharatest peaaegu kogu loomuliku niiskuse. Kui soolaveega „loputatud“ juuksed loomulikult kuivavad, imab see neist veelgi rohkem niiskust välja. Seetõttu võiksid suveperioodil tihedamini kasutada sügavuti toitvat maski. Kui tavaliselt teed seda kord nädalas, siis suvel on hea seda teha isegi iga paari päeva järel. Võta üks kodune maskihooldus ette kindlasti enne ja pärast rannapäeva.

Ära unusta juukseid niisutamast ka pärast basseinis käimist
Kahjuks ei ole basseinis ujumine ohutum kui meres. Sa juba tead, et basseinivees sisaldub kloor, mis hävitab selles kahjulikke mikroorganisme ning hoiab vee puhtamana, kuid kahjuks kiusab kloor ka kiharaid. Juuksurite sõnul mõjub basseinivees olev kloor juustele peaaegu samamoodi kui juuksevärv, kuigi tegemist on lahjema ainega. Mida kauem kloor aga sinu juustes püsib, seda enam võib see juuksekarvade murdumist põhjustada. Jäta ka meelde, et märjad juuksed on kahjustustustele vastuvõtlikumad. Seega, ka siinkohal kehtib reegel, et pese ja niisuta juukseid koheselt pärast ujumist.

Vähenda kuumust
Isegi, kui kuumus ja niiskus sinu juustele niivõrd kahjustavalt ei mõju, ajavad need soengu siiski rohkem kahuseks ning võid tunda, et peaksid tavapärasest tihedamini kasutama näiteks juuksesirgendajat. Kui aga väljas olev kuumus kombineerida ka kuumtöötlusvahenditega, võib juustest kahjuks igasugune niiskus kaduda. Seetõttu vaata nüüd eriti hoolikalt üle oma kuumakaitsevahendid ning võid hooldusrutiini lisada ka sügavuti niisutava juukseseerumi, mis samuti taastab juuksekarvadest kadunud proteiini. Seerum on kerge koostisega, seega võid seda kasutada rohkem kui õli ning kanda juustele ka kogupikkuses, mitte vaid otstele. Lisaks võid seda tõeliselt efektiivseks hoolduseks ka päeva jooksul uuesti juustesse masseerida, garanteerimaks nende niisutatus.

Uuenda oma soengustiili regulaarselt
Ükskõik, kas armastad juukseid lahtiselt hoida või meeldivad sulle punutised, on pea peal olev krunn üks parimaid suvesoenguid. Miks? See hoiab juuksed näost eemal ning boonuseks aitab neid suvekuumuses ka kauem puhtana hoida. Ära sellegipoolest unusta juustele ka puhkust andmast ning soengustiile muutmast, et igapäevane päike liiga tugevalt vaid teatud juuste kohti ei pleegitaks.

Allikas: Allure