Kell 18 avab moenädala bränd nimega IVL, mille taga seisab modelli ja stilistina tuntud Inga Vatsk-Laasner. 2018. aastal Hõbenõelale nomineeritud Inga Vatsk-Laasner on omanimelise brändiga tegutsenud tänaseks kolm aastat, olles loonud täiesti sõltumatu moemärgi, mille sildi all valmib enamasti üksikeksemplaridena igapäeva meeleoludest inspireeritud mood.

Avaetendusele järgneb Kuldnõela gala, mille raames jõuab publiku ette kodumaise moekunsti tipp. Eesti moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viimase viie aasta vaates. Silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, samuti pööratakse tähelepanu müügiedule ning ekspordivõimekusele. Kuldnõela auhinnale on tänavu nomineeritud Roberta Einer, Riina Põldroos ja Britta Laumets-Merila (kaubamärk Ivo Nikkolo).

Kuldnõela kõrval antakse välja ka Hõbenõel, mis antakse välja viimase aasta meeldejäävama panuse eest meie moeellu – see on auhind julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest. Hõbenõela nominendid on Tauri Västrik, Karl Korsar ja Cärol Ott.

Esmakordselt annab Kuldnõela žürii välja parima aksessuaaride looja auhinna Kuldne Nõelakoda, mille nominendid on Stella Soomlais, Kadri Kruus ja Sigrid Kuusk.

Lisaks suurejoonelisele auhinnagalale esitletakse virtuaalsele publikule veel 18 kodumaise disaineri värsket moeloomingut.

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev, 20.10

Kl 18.00 IVL by Inga Vatsk-Laasner

Kaubamaja esitleb: Kuldnõel

Kolmapäev, 21.10

Kl 18.00 Karl Joonas Alamaa, Spekter

Karin Rask, Brand no 8

Alexanderling, Mammu Couture

Neljapäev, 22.10

Kl 18.00 Iris Janvier, Piret Kuresaar

WOOM, Alpaka

AMANJEDA by Katrin Kuldma / men
AMANJEDA by Katrin Kuldma / women / juveelid Karin Kersa

Reede 23.10

Kl 18.00 Eve Hanson, Natali Õnnis

Kriss Soonik, Kirill Safonov

The Korsars, Ketlin Bachmann


Jälgi kõiki moeetendusi annestiil.ee-s.