Kõikide järgnevate kehakoorijate koostisosi võib omavahel segada ning soovi kohaselt muuta – leiuta oma lemmikkombinatsioon! Jõuluhõngu rõhutamiseks lisa näiteks näpuotsaga kardemoni.

Kehakoorija värske ingveri ja sidruniga

Üks parimaid põhjusi, miks ingverit kehahoolduses kasutada, on selle kasutamisaegne ja -järgne vürtsikas, ergutav ning värske tunne. Lisades ingverile veel sidrunit ja suhkrut, saad võimsa hommikuse ärataja ja soojendaja ühes purgis.

Sega väikeses kausis kokku pool tassi orgaanilist suhkrut, veerand tassi oliiviõli ja kaks teelusikatäit värskelt riivitud ingverijuurt ning pigista hulka veidi värsket sidrunit. Sega hoolega.

Sega pool tassi suhkrut veerand tassi oliiviõliga. Riivi mandariinikoor, pigista mahla ning lisa segule. Koorija eemaldab õrnalt vananenud nahakihi ja mustuse. Suhkur teeb naha pehmeks ja siledaks ning õli aitab rakkudel uueneda.

Sega pool tassi pruuni suhkrut veerand tassi oliiviõliga, lisa kaneelipulber. Koorija jätab naha pehmeks ja mõnusalt lõhnavaks.

Sega üks tass mett poole klaasi sooja veega. Riivi aplesinikoor ja sega meega. Hõõru hooldamist vajavaid piirkondi ja pese veega maha. Sobib hästi paksu ja kareda naha (küünarnukkidel ja põlvedel) pehmendamiseks ja niisutamiseks.

Soojenda kookosõli, riivi vanillikaun või lisa vanillisuhkur ja sega. Naudi mõnusat aroomide kooslust!

Kõik fotod: Shutterstock