Selleks, et inimeste üldist heaolu ja eluga rahulolu uurida, paluti 8000 Briti täiskasvanul hinnata oma enesekindlust, ärevust ja unehäireid 12 küsimusest koosnevas küsitluses. Nende vastuste põhjal arvutas NHS iga uuringus osaleja skoori ja tuvastas, et need kelle üldine punktiskoor 12-punkti skaalal on neli või kõrgem, esineb ka teatud tüüpi vaimseid häireid.

Lõplikud uuringu andmed tõid aga välja üllatava mustri. Nimelt räägivad naised kogu elu jooksul oma vaimsetest probleemidest avatumalt ja otsivad ka suurema tõenäosusega abi kui mehed. See tõenäosus aga muutub, kui nii mehed kui naised jõuavad 80ndatesse eluaastatesse.

Uuringutulemused näitasid, et selles osalenud üle 85-aastastest naistest on vaid 14 % vaimse tervisega probleeme. Võrdluseks andsid 28 % naistest vanuses 16 kuni 24, 18 % naistest vanuses 25 kuni 34 ja 24 % naistest vanuses 45 kuni 54 teada, et nende vaimse tervisega ei ole kõik korras. Samal ajal sai peaaegu üks viiest mehest vanuses 85 või rohkem skoori, mis vaimse tervise probleeme näitas.

Psühholoogide sõnul, kes uuringutulemustega tutvusid, võivad naised meestest õnnetumad olla, kuna nad võtavad nii kodu kui laste eest hoolitsemisel suurema vastutuse. Need negatiivsed näitajad aga vähenevad, mida vanemaks naine saab, kuna lapsed kasvavad suureks ning ka muud kohustused elus vähenevad.

Allikas: RD