Sind peetakse nooremaks, kui sa tegelikult oled.

Chanel R&D osakonna ja Gettysburgi kolledži teadlased leidsid, et teatud näojooned – näiteks huuled ja kulmud – näivad aastate lisandudes tegelikust vanusest kahvatumad, sest nahk tumeneb. Noortel naistel on huuled nahast palju roosakamad, luues sel moel ka noorusliku ilme. Kui vanemad naised kasutavad punast huulepulka, peidavad nad kahvatuse kontrasti alla ära.

„Huulte loomulik puna väheneb vananedes, kuigi tegelikult muutub huuli ümbritsev nahk punasemaks. Kontrast väheneb, ja ka muus osas nägu vananeb – kuid meigiga on võimalik olukorda muuta,“ selgitab uuringut juhtinud Richard Russell.

Punaste huultega ettekandjad saavad rohkem jootraha.

Tõenäoliselt annavad seda siiski ainult meeskliendid, kuid mis sellest. Prantsusmaal Université de Bretagne-Sud’is läbi viidud uuring tõestas, et punast huulepulka kasutavad naisettekandjad said meestelt rohkem jootraha. Ja see kehtis tõesti ainult punase huulepulga puhul, teised värvitoonid ei mõjunud.

Näed tööl kompetentsem välja.

2011. aastal avaldas New York Times Procter & Gamble’i ning Harvardi ülikooli poolt läbi viidud uurimuse, mis kinnitas, et naisi, kes kandsid tugevamat meiki, tunnustati tööl kompetentsematena.
Meestel ja naistel paluti vaadata 25 erinevalt meigitud mitmest rassist naise fotot. Nad tunnistasid tumedate silmade ja rõhutatud huultega naised fotode järgi tagasihoidlikuma meigiga sookaaslastest kompetentsemateks.

„On juhuseid, kus sul on vaja rõhutada, et „mina vastutan siin asjade eest“ ning naised ei peaks sellist käitumist pelgama,“ sõnas üks uuringu autoritest Sarah Vickery.

Teed rohkem selfie'sid (ja see on hea).

Mida sagedamini sa punast huulepulka kasutad, seda rohkem selfie'isid sa teed ning seda enesekindlam oled (vähemalt teoreetiliselt), tõestab CoverGirl’i ja Harvardi ülikooli poolt läbi viidud uuring, milles osales 1000 naist.

Nimelt selgus, et tulipunaste huultega naised postitavad sotsiaalmeediasse kaks korda rohkem selfie'sidd – keskmiselt kolm pilti nädalas – kui need, kes loomulikku välimust pooldavad.

Lisaks leiti, et need, kes värvisid huuled punaseks neljal või enamal päeval nädalas, olid tunduvalt enesekindlamad, kui vähematel päevadel punast huulepuna kandnud naised.

Seega – haara oma lemmik punane huulepulk ja kanna seda uhkusega!

Allikas: Allure