Toidud, mida kõige produktiivsemad inimesed hommikuti söövad
Seega, kui sind on keset tööpäeva (nii umbes kell kolm) tabanud täielik mõttetegevuse ja produktiivsuse seisak ning sa tunned, et vajad kindlasti snäkki, et edasi töötada, unusta müslibatoon ja suhkrurikkad maiustused. Need pakuvad vaid lühiajalist energiatõusu (jah, tegelikkuses veresuhkru taseme tõusu). Haara nende asemel monoküllastumata rasvade (nende heade) järgi nagu näiteks tume šokolaad, kreeka jogurt või kreeka pähklid.
Kui soovid aga päeva õigesti alustada ja pakkuda ajule võimalust maksimaalseks toimimiseks ning oma potentsiaali kasutamiseks kogu päeva jooksul (kas me mitte kõik ei soovi seda?), proovi seda superhommikusööki – avokaado ja lõhefilee maguskartuli viilul. Järgnevalt selle retsept:
Koostisosad:
2 maguskartulit ehk bataati
2 suurt muna
1 avokaado
Lõhefilee
Viiluta maguskartul pikkupidi õhukesteks viiludeks. Rösti bataadiviilud (lauagrillis, grillpannis või ahjus). Sel ajal, kui maguskartul valmib, keeda munad oma eelistuse järgi. Nüüd lõika avokaado tükkideks. Kata valminud maguskartulid muna, lõhefilee ja avokaadoga.
Avokaados, munas kui lõhes sisaldub ohtralt häid rasvhappeid, mis aitavad sinu meele kogu päeva jooksul klaarina hoida. Maguskartul on aga pungil põletikuvastastest ja antioksüdandirikastest toitainetest, mis aitavad eemale hoida nii-öelda uduse ajutegevuse. Lisaks on maguskartul sulle ka palju kasulikum kui röstsai, sest viimase puhul muudavad seedeensüümid nisujahu glükoosiks, mis viib veresuhkru taseme hetkega kõrgustesse.
Hommikule annavad suurepärase stardi ka:
Kausitäis marju. Mustikad, maasikad ja assai marjad on tõestatult tõhusad, mis hoiavad sinu meeled reipana. Need eemaldavad sinu organismist toksilisi jääkaineid, mis võivad mälule kahjulikult mõjuda.
Kohv. Kui sa oled mingilgi määral kohvisõltlane, siis tuleb välja, et teed oma ajule teene. Lisaks mõõdukale kofeiinikogusele sisaldub kohvis ja tees antioksüdantide kombinatsioon, mis kaitseb närvirakke. Inimesed, kes tarbivad ühe päeva jooksul kolm väikest tassi kohvi, võivad sellega vähendada ka dementsuse tekkimise riski.
Puder. Kaerahelvestes sisaldub rikkalikult põletikuvastaseid polüfenoole ja antioksüdante, mis aitavad meeltel hästi töötada. Lisaks sisaldub neis suures koguses kiudaineid, mis aitavad hoida kauem täiskõhutunnet.
Allikas: Byrdie