Vali kalorite asemel toitained
Toitaineterikkad vahepalad on need, mis annavad sulle ühe kalori kohta ka rohkelt kasulikke aineid. Näiteks kausitäis täisterahelbeid annavad umbes 250 kilokalorit ning samal ajal ka ohtralt kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Kui sööd neid piimaga, saad lisaks ka proteiini ja kaltsiumi. Tavaline šokolaaditahvel annab samuti umbes 250 kalorit, kuid ei paku nii palju toitainete headust. Ühed parimad snäkid on: värsked või kuivatatud puuviljad, pähklid ja jogurt.

Vali süsivesikute asemel valgud
Uuringud on tõestanud, et kõrge valgusisaldusega toidud täidavad kõhtu paremini kui süsivesikud või rasvased toidud (seda sa tõenäoliselt juba teadsid). Kui sööd paar tundi enne trenni valgurikkaid toiduaineid nagu kohupiim, Kreeka jogurt, hummus või oad, saavutad treenides suurema tõenäosusega paremaid tulemusi.

Ära unusta häid rasvu
Kindlasti ei tohiks aga süsivesikuid ja rasvu oma menüüst täielikult välja lõigata. Kasulikke rasvu annavad mitmed toiduained nagu avokaadod, oliiviõli, pähklid ja kala. Kui tarbid neid enne trenni, püsib täiskõhutunne kauem ning ka lihased püsivad paremini töös.

Tarbi viimase hetke energiaannuseks kergeid süsivesikuid
Vastupidiselt rasketele süsivesikutele suudab organism kergeid süsivesikuid kiiremini seedida ning need annavad sulle tõelise energialaksu, kui end vahetult enne trenni minekut väsinuna tunned. Proovi näiteks riisi või tatraga näkileibasid, kaerahelbeid. Väldi suhkrurikkaid snäkke, sest need mõjuvad kehale kurnavalt.

Ajastus on kõige alus
Enne ja pärast trenni söömise puhul on ajastus kõige võti. Püüa süüa 150 kilokalorit sisaldavat snäkki – näiteks kergeid süsivesikuid, valke, kasulikke rasvu – 30 minutit kuni üks tund enne trenni. Üks täisväärtuslik toidukord 3-4 tundi enne trenni aitab sul samuti spordisaalis efektiivne olla.

Tee kindlaks, mis just sinu jaoks toimib
Ideaalne snäkk, mis annaks sulle vajalikke ja kasulikke aineid peaks samuti olema maitsev ning seda peaks olema mugav kaasas kanda. Kahjuks ei pruugi just sellist vahepala olla kõige lihtsam leida. Just seetõttu on soovitatav proovida esialgu läbi kõik variandid – kasulikud rasvad, kõrge valgusisaldus, kõrge kiudainete sisaldus – ja mõista, mis sinu keha ja treeningstiili jaoks parim variant on.